CHP'den Başkan Kul'a "Termeyi Haketmiyorsun"

CHP'den Başkan Kul'a "Termeyi Haketmiyorsun"
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ’dan Şenol Kul’a Zehir Zemberek Sözler: "Halkın Hakkını Yiyen Bir Belediye Başkanı Terme’yi Yönetemez!" Dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Terme CHP İlçe Başkanlığı’nda sert açıklamalarda bulundu. Özdağ, Başkan Kul’un Terme halkının güvenini yerle bir ettiğini ve belediye başkanlığı makamını kişisel çıkarları için kullandığını vurguladı.


"Başkan Şenol Kul Kendi Çıkarlarını Terme Halkının Üzerine Koyuyor!"
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ"Bugün, maalesef Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un kendi döneminde, halkın çıkarları hiçe sayılarak usulsüz ruhsatlar verildiği belgelerle ortaya çıktı. İmara aykırı olduğu gerekçesiyle müfettiş raporuyla iptal edilen bir binaya, 21 Mart 2019 tarihinde - yani seçimlerden sadece 3 gün önce yeniden ruhsat verilmiş. Yetmezmiş gibi, bir gün sonra aynı binaya usulsüz bir iskân belgesi düzenlenmiş. Daha da vahimi, bu binada Belediye Başkanı’nın eşine ait bir daire olduğu tapu kayıtlarında görülüyor!" İfadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.


"Halkı Kandıran, Kendi Menfaatlerini Kollayan Bir Belediye Başkanı Karşımızda"
Başkan Şenol Kul'un Terme Halkını kandırdığını vurgulayan Başkan Mehmet Özdağ "Terme halkı, Başkan Şenol Kul’un kendilerini nasıl aldattığını gördü. Bu iddialar yenilir yutulur gibi değil. Usulsüz ruhsat ve iskân düzenlemek bir belediye başkanının görevi değildir; hele ki kendi eşine ait bir daire söz konusuysa! Şenol Kul’un yaptığı, halkın güvenini sarsmaktır. Bugün burada belgelerle ispatlıyoruz ki, Şenol Kul Terme halkının menfaatini değil, kendi çıkarlarını kollamıştır. Böyle bir belediye başkanının Terme halkını yönetmeye hakkı yoktur!"

whatsapp-image-2024-10-05-at-12-26-10.jpeg


"CHP Olarak Bu Usulsüzlüklerin Peşini Bırakmayacağız!"
CHP olarak bu usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağız diye CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ"Biz, CHP olarak, Terme halkının çıkarlarını sonuna kadar savunacağız. Terme’yi ileriye taşıyacak her doğru çalışmanın arkasındayız, ancak her türlü yanlışa da karşı durmak temel ilkemizdir. Şenol Kul, bugün mecliste önergemizi dikkate almadan, belgeleri görmezden gelerek konuyu kapatmaya çalıştı. Ancak biz CHP meclis üyeleri olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız!"diye konuştu.


"Başkan Şenol Kul Terme’yi Hak Etmiyor!"
"Şenol Kul, halkın gözünde güvenilirliğini kaybetmiştir. Belediye Başkanlığı koltuğunu kişisel çıkarları için kullanan bir kişi bu görevi sürdüremez. Kendisine sesleniyoruz: Halkın size verdiği emaneti daha fazla kirletmeyin! Şayet bu iddiaların asılsız olduğunu düşünüyorsanız, belgelerle ortaya koyun. Ama gerçeği halktan saklamayın. Biz CHP olarak her zaman halkın ve adaletin yanında duracağız."


"Halkın Hakkını Yiyen, O Koltukta Oturamaz!"
Şenol Kul'un halkın hakkını yediğini belirten Özdağ"Terme halkının verdiği yetkiyi suistimal eden bir belediye başkanına tahammülümüz yok. Şenol Kul’a buradan açık ve net bir şekilde çağrıda bulunuyorum: Eğer halkın menfaatlerini değil, kendi çıkarlarını kollamaya devam edecekseniz, derhal istifa edin! Halkın güvenini sarsan bir başkan o koltukta oturamaz!"dedi.


Mehmet Özdağ’ın bu açıklamaları, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un üzerindeki baskıyı artırırken, Terme Halkı kendi seçtikleri Belediye Baskanı Şenol Kul'un hesap vermesini bekliyor

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset