CIA Kapadokya’yı paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu

CIA Kapadokya’yı paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu
CIA, Türkiye için hiç beklenmeyen bir hareket yaptı. Turistler tarafından en çok tercih edilen Türkiye’nin gözdesi Kapadokya’yı paylaştı. Sosyal medyanın gündemine oturan paylaşımın ardından birçok kişi ‘Şifreli mesajlar mı içeriyor’ diye sormaya başladı

CIA, dün resmi sosyal medya hesabından Türkiye’nin turistik bölgelerinden biri olan Kapadokya’yı paylaşarak kısa bir bilgi verdi. CIA paylaşımında, ‘Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır) 40 metreye kadar yüksekliğe ulaşabiliyor ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor.

CIA'in World Factbook 265 dünya varlığı hakkında temel istihbarat sağlayan bir kamu kaynağıdır. CIA'de daha fazla bilgi alın. gov.’ notunu düştü.

ŞİFRELİ MESAJLAR MI İÇERİYOR?

Paylaşımın ardından hem Türkçe hem de İngilizce olarak birçok kişi yorum yaptı. Bazı kimseler açıklamayı düzenlemesini isterken, bazı kimseler ise paylaşımın amacını anlamadığını belirtti. Gündem olan Kapadokya paylaşımı, birçok platformda alıntılayarak paylaşıldı.

Yapılan bazı paylaşımlarda, CIA bu paylaşımının şifreli olduğu iddia edilmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan araştırmada CIA’nın uzaktan görüntüleme projesi içerisinde Kapadokya’nın yer aldığı ortaya atıldı.

Yapılan bazı yorumlarda ise bunun yalnızca Türkiye için bir jest olabileceğini kanaatinde bulundu.

Kaynak:Mynet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel