Eğitimler tarımsal ve hayvansal üretim yapan 83 mahallede, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki 21 Ziraat Mühendisi, 5 Ziraat Teknisyeni, 7 Veteriner Hekim ve 6 Veteriner Sağlık Teknisyeni’nden oluşan teknik ekip tarafından yapıldı.
1088 çiftçinin katılımı ile yapılan eğitimlerde; çeşitli hastalık ve zararlılarla ilgili mücadele yöntemleri, yanlış ilaç kullanımı sonucunda sebzelerdeki kalıntı miktarlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri, reçetesiz ilaç kullanımın cezası, kimyasalların bilinçsizce ve gereğinden fazla kullanılmasının ihracatta meydana getirebileceği sorunlar, hasat öncesi pestisit denetim programı, fındık tarımında kullanılması gereken gübreler ve uygulama yöntemleri, , bilinçli gübre kullanımı ve toprak analizi, havza bazlı tarım destekleme müracaat dönemleri, ve veteriner sağlık hizmetleri konularında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Eğitimin son bölümünde karşılıklı soru cevap yöntemi ile üreticilerin sorunları ve eksiklikleri ele alındı. Gerekli değerlendirmeler birlikte yapıldı ve üreticilere ilgili broşürler dağıtıldı. Çarşamba İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2018 yılı içerisinde de, Çarşamba genelinde çiftçi toplantıları ve demonstrasyon çalışmalarına Teknik Personel ekibi ile düzenli olarak devam edilecek.
HABER: Nuri ŞEKER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.