"Çocuk hastalıklarını azaltmak mümkün'

"Çocuk hastalıklarını azaltmak mümkün'
Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Nedensiz beşik ölümleri, dünya çapında çocuk ölümlerinin yüzde 13’ü bu sayede azaltılabilir. Bebeklerde anne sütü ile beslenilen her ay yüzde 4 oranında obezite riskini düşüyor” dedi.

Anne sütünün bebekler için çok önemli olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Nedensiz beşik ölümleri, dünya çapında çocuk ölümlerinin yüzde 13’ü bu sayede azaltılabilir. Bebeklerde anne sütü ile beslenilen her ay yüzde 4 oranında obezite riskini düşüyor” dedi.
Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi 1-7 Ağustos Emzirme ve Anne Sütü Haftası dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu.

"Hastalık riski azalıyor”
Uzm. Dr. Çebi, uzman hekimlerin anne sütünde neden ısrar olduğuyla ilgili "0-12 aylarda üst solunum yolu hastalıkları 4 ay sadece anne sütü alan bebeklerde hastaneye yatış yüzde 72 azalıyor, RSV bronşiolit seyri yüzde 70 daha iyi oluyor. Eğer emzirme 6 ayı geçtiyse pnömoni riski 4 katı daha düşük olur. Orta kulak enfeksiyonu 3 aydan fazla sadece anne sütü alanlarda yüzde 50 daha azdır" diye konuştu.

“Bebeklerde ishal azalıyor”
Anne sütü almış bebeklerde ishallerin yüzde 63 azaldığını dile getiren Uzm. Dr. Çebi, “Nedensiz beşik ölümleri, dünya çapında çocuk ölümlerinin yüzde 13’ü bu sayede azaltılabilir. Anne sütü-alerji ilişkisinde ise ilk 4 ay sadece anne sütü ile beslemek yüzde 27 oranında alerjiden koruyor; hele ailede alerji varsa koruma etkisi yüzde 42’ye çıkıyor. Bebeklerde anne sütü ile beslenilen her ay yüzde 4 oranında obezite riskini düşüyor. Anne sütü almış kardeş almamış kardeşe göre erişkin hayatında ortalama 7 kilo daha zayıf. Her iki tip diyabetten de koruyor. Tip 1 diyabet yüzde 30, tip 2 diyabet yüzde 40 daha az görülüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir