8 Köşe Kasket, yumurta topuk ayakkabısı, kendine özgü kıyafetleri ile adından söz ettiren Çarşamba ilçesinin bir diğer simgesi Coğrafi İşaret tescili bulunan Çarşamba Pidesi oluyor. Bölge ziyaretçilerinin merakla deneyimlemek istediği Çarşamba Pidesi, maharetli ustaların ellerinden sofraları süsleyen bir lezzet haline geliyor.
Coğrafi işaret tescili bulunan Çarşamba Pidesi’nin yapılışından bahseden ve pide hazırlığının püf noktalarından bahseden Pide Ustası Oğuzhan Gülşen, “Aşağı yukarı 25 senedir bu işi yapıyorum. Püf noktası unun ve etin kaliteli olmasıdır. Genellikle hayvanın döş eti dediğimiz bölümünü tercih ediyoruz. Pideye lezzetini veren sulu hamur olması ve elde açılması, fırın ateşi veya odun ateşi dediğimiz közden yapılmalı. Çiğ kıyma suyunu hamura salıyor. Özetle ustanın elinin lezzetli olması lazım. Ortalama fırın sıcaklığında 10 dakikada pişmeli. Fakat kapa pideler diğer pidelere nazaran biraz daha geç pişiyor. Çiğ kıyma olduğu için.” dedi.
İlçede hizmet veren Ceviz Kafe Sahibi Sibel Semiz, Coğrafi İşaretli Çarşamba Pidesi’nin, ilçe halkı ve ilçe dışından gelen misafirlerin çokça tercih ettiği bir lezzet olduğunu belirtti.
HABER: ÜNAL DALDAL - İSMAİL TEMİZ YILMAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.