Cuma namazı düzenlemesi yürürlükte

Cuma namazı düzenlemesi yürürlükte
Kamu kurumları için cuma namazı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Memurlar ilk kez bu düzenlemeyle cuma namazına gitti. Cuma namazı için Kocatepe Camii'ni tercih eden vatandaşlar,

uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ibadetlerini rahatça yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için hazırlanan Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla cuma namazı için hazırlanan genelge Resmi Gazete'de yer aldı. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte memurlar mesai sıkıntısı yaşamadan cuma namazı için camilere akın etti. Cuma namazı için Kocatepe Camii'ni tercih eden bir vatandaş, "Uygulama çok güzel. Dinimize göre üç cuma kılmayan bir insanın yaptığı hiçbir şeyin anlamı yok. Bilinçli yapıyorsa tabi zorunlu değil. Benim çocuğum da üniversitede okurken 'Baba cumaya gittiğimiz zaman 5 dakika geç kalsak almıyorlar' derdi. Ama yine cumaya da gitti, okuluna da" ifadelerini kullandı.

Düzenlemeyi "İslam alemi ve insanlık için çok güzel bir karar" olarak nitelendiren vatandaşların bazıları genelgenin üniversite öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi.

MESAİ KAYBI OLMAYACAK
"Cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir" ifadesi dikkat çeken genelgeye göre, cuma günleri memurların öğle tatilleri cuma namazı başlangıcı ve bitimine göre ayarlanacak. Cuma günleri namaza gidenlerin mesaiye dönüşlerinde makul çerçevede "esneklik" sağlanması istenecek. 

Bazı devlet dairelerinde 12.00-13.00, bazılarında 12.30-13.30 olarak uygulanan mesai, cuma namazına göre düzenlenecek. Ağrı'da cuma namazı 11.20'de, İstanbul'da 12.18'de kılınıyor. Bu nedenle her ilde valiliklerin kontrolünde kadın ve erkek ayırımı yapılmaksızın cuma saati için izin verilecek. Ayrıca cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde izin verilecek ama bu izin mesaiye eklenecek. Böylece mesai kaybı olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel