Delegasyon Asistanları Köprü Oluşturacak

Delegasyon Asistanları Köprü Oluşturacak
23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda görev alacak olan 216 gönüllü delegasyon asistanı eğitimlerine devam ediyor. Asistanlar Samsun’a gelecek olan misafir delegeler ile koordinatörlük arasında bir köprü oluşturacak ve onlara her türlü konuda y

Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan ve 18 Temmuz’da Samsun’da başlayacak Deaflympics 2017 için tüm hazırlıklar devam ediyor. 216  gönüllüden oluşan delegasyon asistanları da dünyanın dört bir yanından gelecek olan delegelere yardımcı olabilmek adına haftalık eğitimler alıyorlar.

Delegasyon Asistanları  Sorumlusu  Alperen Ardahanlı, oyunlar için şehre gelecek olan sporculara ve delegasyonların daha verimli çalışmalarını sağlamak adına asistanlara verilen eğitim sürecini yakından takip ettiklerini söyledi.

“ONLAR BİR KÖPRÜ OLUŞTURUYOR”

Toplam 216 gönüllü delegasyon asistanının görev alacağını söyleyen Ardahanlı, “Asistanlarımızın 120’si duyan gönüllü 96’sı ise işitme engelli olan gönüllülerimizden. Hatta gönüllülerimizin arasında işaret dili tercümanlarımız var. Ayrıca oyunlara hazırlık döneminde işaret dili bilmeyen gönüllülerimize de  4 ay süren işaret dili eğitimi veriyoruz. Biz diğer ülkelerden gelen delegasyon sayımıza göre onlara eşlik edecek asistanlarımızı belirliyoruz. Her 50 kişilik gruba bir gönüllü asistan veriyoruz. 300 kişiden oluşan delegelere de en fazla 6 gönüllü verebiliyoruz. Asistanlarımızın en önemli özelliği, bizi diğer ülkelere bağlayacak bir köprü oluşturmalarıdır” dedi.

AMAÇ ARALARINDAKİ BAĞLARIN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAMAK

Ardahanlı, gönüllü asistanların eğitim sürecinde ilk önce asistanların birbirlerini tanımalarını sağladıklarını ifade ederek, “Bizim verdiğimiz eğitimlerin içinde formel ve informel eğitimler var. Sürecin en başında onların birbirlerini tanımalarını sağlıyor, Kendilerine ait bir sosyal medya kurmalarını isteyerek kendisine ait bilgileri kağıda çizmelerini istiyoruz. Daha sonra bu çizimlerle birbirlerini tanımış oluyorlar. Daha sonra da Deaflympics oryantasyonu ve delegasyon asistanı ne yapar gibi çeşitli sunumlarla eğitimlere devam ediyoruz. Eğitim sürecinde asistanlara 50 dakikalık bir süre içinde yapmaları gereken görevler veriyoruz. Ama onlara ne yapacakları konusunda yardım etmiyoruz. Buradaki amaç onların yardım almadan beceri kabiliyetlerini, görsel ögeleri ve işaret dilini daha çok kullanmalarını sağlayarak aralarındaki bağlarında güçlendirmek” diye konuştu.

İLK DEFA OLİMPİYAT GÖNÜLLÜSÜ OLACAK

Asistanların ilk defa olimpiyat gönüllük deneyimi yaşayacaklarını söyleyen Ardahanlı, “Asistanlara verilen  eğitimler tamamen Avrupa standartları ölçüsünde. Gönüllülerimiz başka bir organizasyona da dahil oldukları zaman hiçbir şekilde yabancılık çekmeyecek. Ayrıca bu eğitimlerin sonunda herkes birbirini tanımış, bir problem çözecek seyiyeye gelmiş ve delegasyon asistanlığının ne anlama geldiğini anılmış olacaklar. Oyunlar döneminde de 7/24 delegelerin ihtiyaçlarına cevap vermek adına çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir