DEPREM SONRASI FLAŞ AÇIKLAMALAR “DENETİM, DENETİM, DENETİM..”

DEPREM SONRASI FLAŞ AÇIKLAMALAR  “DENETİM, DENETİM, DENETİM..”
Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, akşam saatlerinde meydana gelen ve merkez üssü Amasya olan 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Belediyelere bu konuda çok iş düşüyor.” mesajını verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden edinilen bilgilere göre, saat 17.43’te merkez üssü Amasya ili Taşova ilçesi olan, 5.7 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Karadeniz Bölgesi'nde hissedilen deprem sonrası Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, gazetemize özel konuştu.


Yılmaz, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nı ön plana çıkartarak deprem ülkesi olduğumuzu vurgularken meydana gelen depremin yüzeye yakın bir yerde olmasından dolayı şiddetinin fazla hissedildiğini belirtti. Yılmaz, korkusuz yaşamanın yolunun bilimden geçtiğini ve bunun için de belediyelerin mühendislik hizmeti almamış binaları incelemesi gerektiğinin altını çizdi.

“YÜZEYDE OLMASI, OLDUKÇA ETKİLİ OLMASINA NEDEN OLDU”

Türkiye’nin Dünya ölçeğinde Kuzey Anadolu fay hattına sahip olduğunu söyleyen Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, "Bu fay, 150 kilometre uzunluğunda ve Karadeniz’in birçok yerleşim yerine 50 ila 100 kilometre mesafede. Amasya da bu faya çok yakın bir yerde. Depremin derinliğinin yüzeyde olması, oldukça etkili olmasına neden oldu. Samsun’da, Ordu’da bile hissedildi. Meydana gelen deprem ciddi anlamda hissedildi. Orada görüştüğüm arkadaşlarım da depremin şiddetini ciddi şekilde hissettiklerini söylüyorlar. Ne yazık ki bir deprem ülkesiyiz, birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Güvenli binalarımız olsun diye uğraşacağız. Herkesin bu konuda emek vermesi gerekiyor, önlem almalıyız. " Dedi.

whatsapp-image-2024-11-14-at-11-28-13.jpg

“BELEDİYELERE BU KONUDA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Meydana gelen deprem bölgesinde mühendislik hizmeti almamış yapıların incelenmesinin şart olduğunu vurgulayan Gül Yüzüncü Yılmaz, "Birçok ilde mühendislik hizmeti almamış, zemin etüdü yapılmamış yapılar var. Belki de imar barışından yararlanmış ve ruhsatlanmış yapılar söz konusu. Bunların mutlaka belediyeler eliyle incelenmesi gerekiyor. Belediyelere bu konuda çok iş düşüyor. Araştırma yaparak, mühendislik hizmeti almamış yapılarda bir sorun olup olmadığının incelenmesi gerekiyor. Bu, en büyük eksiklerimizden biri, Bilimin dışında bizi hiçbir şey kurtaramaz." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

ŞÜKRÜ KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir