“DERS ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI”

“DERS ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI”
Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti.2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı başlamasıyla birlikte yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen ders başı yaptı. Yeni e

Başkan Salih Şen yaptığı açıklamada, ” Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin eğitim öğretim dönemi başladı. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

 Her yıl olduğu gibi bu yılda da eğitim ve öğretim yılı sorunlarıyla birlikte başladı.

 Öğrencinin kılık kıyafet masrafları, kırtasiye masrafları ve servis ücretinin yüksekliği birçok aileyi maddi olarak zorlamakta, sınıfların kalabalık olması, öğretmen açığının bulunması her yıl tekrarlanan ancak bir türlü de çözülmeyen sorunlar.”dedi.

 

“YILLARDIR KANAYAN YARA”

 

Ücretli öğretmenliği yıllardır kanayan yara olarak değerlendiren İl Başkanı Şen, “Büyük umutlarla beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerimizin dertlerini daha da arttırmıştır. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı neredeyse sadece maddi getiri için düşünülmeye başlanmıştır. Bu sınav acilen kaldırılmalıdır.

 Yıllardır kanayan yara olan Ücretli Öğretmenlik bu sene de devam edecek. Yeterli sayıda atama yapılarak, Ücretli Öğretmenlikten vazgeçilmelidir.”şeklinde konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZ YARIŞ ATINA ÇEVRİLMEKTE”

 

Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, “Gençlerin eğitime sınav odaklı bakması hatalıdır. Çocuklarımız yarış atına çevrilmekte. Bizim inancımız eğitime sevgi merkezli bakmaktır. Günümüzde ki eğitim sistemi ise hayata iş olarak, meslek olarak bakılmasını sağlıyor. Mesleki olarak değerlendirilen eğitimde genç, hayata liseyi bitirince veya üniversiteyi bitirince başlıyor. Bu ise yeterli olmaz. Çocukların yetenekleri ilkokuldan sonra şekillenir. Böyle bir sistem uygulanırsa sorunlar çözülebilir. Bu açıdan mesleki yönlendirme çok önemli.

 Önce Ahlak ve Maneviyat bayrağı ilk önce 1969’da asıldı. İnsanlarımızın zihninin derinliklerinde bu her zaman yer almaktadır. Çocuklarımız bu düstura göre eğitilmezse eğer, hiç kimseye güven vermeyen, samimiyetten uzak bir nesil yetişir. Eğer ahlak ve maneviyat kurallarına uygun bir nesil oluşturulursa insanlar arasında güven olur. Büyükşehirlerde öne çıkan stres yok olur. İnsanlar mutlu olur. Yere düşerse onu kaldıracak binlerce insan olur. O toplumda selam rüşvet için verilmez. Ahlak ve Maneviyat denilen şey mutlaka olması gereken koşullardır.

 Çocukların gelişmeleri ve çağa uyum sağlaması için internetin yasaklanması bir çözüm değildir. Önemli olan teknolojinin nasıl kullanılacağına bakılmasıdır. Bu anlamda velilerimiz çocukların çevrim içi etkinliklerini takip etmeli ve yaptıkları seçimlerin sonuçlarını göstermeli, internet kullanımı için muhakkak ortak alan oluşturulmalıdır.

 1947'den bu yana eğitim müfredatını belirleyen Fulbright Eğitim Komisyonu feshedilmelidir.

 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” Diye aktardı.

Haber:Aybüke Şeker-Nurhan Güzel

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir