Diyabette ‘Eğitim’ Vurgusu

Diyabette ‘Eğitim’ Vurgusu
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, diyabet eğitimi konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle hastaların eğitim konusunda pek istekli olmadığını hatırlatarak, diyabet eğitimi alanların tedavilerinin daha başarılı ol

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi'nin düzenlediği süreli eğitim toplantılarından 7.'si Gazi Sahnesi'nde yapıldı. "Diyabet Eğitimi" konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr.M.Emin Dinççağ, katılımın az olması nedeniyle ülke olarak eğitim konusunda çok istekli olmadığımızı ileri sürdü. Dünyanın pek çok yerinde bu tür etkinliklere katılımın ücretli olduğunu, ancak ülkemizde ücretsiz olmasına rağmen vatandaşın eğitim toplantılarına pek itibar etmediğini gördüklerini ifade eden Dr. Dinççağ, "Diyabet eğitimi diyabet tedavisinin en önemli parçası. Diyabet nedir? Nasıl tedavi edilir? İlaçları nedir? Diyabetik beslenme nedir? Diyabetik ayaktan nasıl korunulur? İnsülin nasıl saklanır? Hipoglisemi nedir? Keton nedir? gibi soruların cevabını iyi bilmek gerekiyor" konularını anlattı.

Diyabet eğitimi alanların daha az hastaneye yattığı, hastanede yatış sürelerinin daha kısa olduğu, daha az komplikasyonlara uğradıkları yapılan araştırmalarla ortaya konulduğunu kaydeden Dr. M. Emin Dinççağ, "Eğitim alanların tedavileri daha başarılı. Çünkü sorunların nasıl çözüleceği konusunda bilgi sahibi olanlar, sorunları kolayca çözüyorlar. Diyabet korunabilir bir sağlık sorunu. Doğru beslenme ve egzersiz ile diyabetten korunabilir" diye konuştu.
Muammer AY /İHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir