"Doğa Katliamı Yapılıyor"

"Doğa Katliamı Yapılıyor"
Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Kurupelit Yat Limanı'nda bulunan 170 dönüm araziyi doldurmaya yönelik girişimlere "doğayı katlediyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Yat Limanı'nda 170 dönüm araziyi doldurmaya yönelik projeye tepkiler çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde Haber Expres Gazetesi'ne açıklama yapan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, bu projeye "rant projesi" derken, Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Kurupelit Yat Limanı ile ilgili doldurma projesine "doğa katliamı" diyerek tepkisini gösterdi.

"Doğa intikamını sizden alır"

Doğaya zarar verirseniz doğanın intikamını alacağını söyleyen Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, "Biz o bölgeyle ilgili daha önceden çekimser olduğumuz ve korktuğumuz tarafları, oluşacak problemleri dile getirmiştik. Bununla alakalı olarak, oranın yöre halkı da bu konu ile ilgili artık gayet bilgilendi ve geçenlerde bir bilgilendirme toplantısında da bu konular açık ve net bir şekilde konuşuldu. Bizim ümidimiz, bu yanlıştan dönülmesidir. Orası doldurulursa ileriye dönük büyük bir sıkıntı yaşanacaktır, aynı Dereköy'de olduğu gibi. 1-2 yıl içinde bir şey olmaz ama 10 yıl içinde Atakum sahili yok olabilir. Çünkü buraya yapılacak dolgu sahilde erozyona neden olacaktır. Dolgu alanları sadece yapılıp yeşil alan olarak bırakılmıyor, oraya bir inşaat yapılıyor, yani imar veriliyor ve o kıyı kenarında olan birçok mal sahibi burada devlete de değer kaybı davası açacak. Bu sefer bu iş kamu davasına dönüşecek, bunun altından hiç kimse kalkamaz. Yapılan bir yanlışı yanlış ile çözemezsiniz, doğaya zarar veremezsiniz, verirseniz doğa intikamını sizden alır," diye ifade etti.

"Hatayı hata ile kapatmaktır"

Projenin gerçekleşmesinin doğa katliamına yol açacağını vurgulayan Başkan Burak Şener, "Raporlarda zaten temizlenebileceği durumu da var. Deniz dibi tarama kurumunun da görüşü var, bilimsel raporlarda da yazıyor. Yani orası çok daha farklı bir şekilde rehabilite edilebilir, farklı bir yer açılabilir, belki mendirekten bir akıntı sağlanabilir. O yüzden orayı doldurmak, hatayı hatayla kapatmak olur. Biz zaten bununla alakalı oradaki yerel halkla mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Oranın doldurulmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Orası tam olarak 170 dönüm arazi, 170 dönüm araziyi doğayı imara açıyorlar, yanlış yapıyorlar. Doğayı resmen katlediyorlar," dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel