Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından "Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi”nin açılışına katılan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Ekrem Yüce, girişimci olmak için risk almak ve fırsatları kollamak gerektiğini söyledi.
"DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi”nin açılışı OMÜ Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Salonunda yapıldı. Proje kapsamında OMÜ Ziraat Fakültesinde DOKAP Ön Kuluçka Merkezi açıldı. Bu merkezden kuluçka konusunda araştırma yapan öğrenciler desteklenecek. Öğrenciler burada hem eğitim alacak hem de proje yapabilecek.
Öğrencilerin yapacağı projelerden iyi olanlarını seçilerek TEKNOPARK tarafından desteklenerek iyi fikirler ticarileştirilebilecek. Projenin açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü OMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, proje ile ilgili bilgiler verdi. Ziraat Fakültesinin halkla buluştuğunu belirten OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, "Ziraat Fakültesini girişimciliğin merkezi haline getiriyoruz. Proje kapsamında açtığımız ön kuluçka merkezinde kuluçka konusunda girişimcileri ağırlayacağız. Orası bir fikir merkezi olacak. Vatandaşlarımız, çiftçilerimiz, öğrencilerimiz ve mühendislerimiz sektörle ilgili projelerini orada konuşup tartışacak. Bu merkez bölgemiz için çok önemlidir" dedi.
Ceyhan: "İyi bir fikriniz varsa..."
İyi bir fikirle sınırların aşılabileceğini söyleyen OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, "İyi bir fikir sayesinde gelişmiş ülkelerin önüne geçilebilir. Türkiye'de bu konuda güzel şeyler yaşanmaya başladı. Eğer iyi bir fikriniz varsa ve bu fikir topluma fayda sağlıyorsa inanın para probleminiz yok. Altyapı probleminiz de yok" diye konuştu.
Yüce: "Bir girişimci çok hızlı düşünmelidir"
Türklerde girişimciliğin çok eskilere dayandığını belirten DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Ekrem Yüce, "Milletimizin girişimci olmasaydı Orta Asya'dan buraya kadar gelemezlerdi. Girişimcilik, girişimciliğin risklerini almakla başlar. Girişimci olmak için risk almak ve fırsatları kovalamak gerekiyor. 'Fırsat yağmur gibidir' derler. Eğer yağmur yağdığı o anda tasını uzatmazsan o yağmur yağar gider. Fırsatları kollamak gerekiyor. Girişimciliğin işsizlik için bir çözüm olarak görülmesi ana faktördür. Bir girişimci çok hızlı düşünmelidir. Belirsizlik altında karar alma ve bu aldığı kararlar doğrultusunda azimli olmaya çalışır. En zor şartlar altında karar alarak hayata geçirmek mecburiyetindedir. Dolayısıyla girişimci eskinin yerine yeniyi, bazı durumlarda bilinmeyen yepyeniyi getirdiği için geleneksele bağlı olanların direncini kırmak zorundadır. Girişimci değişimi normal ve sağlıklı görür" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.