Doktor Adaylarından İlginç Festival

Doktor Adaylarından İlginç Festival
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri başta işaret dili ve spor hekimliği olmak üzere 7 seçmeli derste öğrendiklerini “Öğreniyorum Öğretiyorum” adlı festivalde kısa film ve posterlerle anlatmaya çalıştı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencilerinin 3 hafta boyunca seçmeli olarak aldığı; İşitme Engellilerle İletişim ve Türk İşaret Dili, Hekim Rolleri, Tıpta Kullanılan Radyolojik Cihazlar ve Moleküler Yöntemler, Tıbbi İngilizce, Tıbbi Türkçe, Nörofizyoloji, Spor Hekimliği dersleri sonunda “Öğreniyorum Öğretiyorum” adlı festival düzenlediler. Öğrenciler derslerde öğrendiklerini hazırladıkları video ve posterlerle festivalde anlattılar. Öğrencilerin hazırladıkları videolar kısa film festivali havasında sunuldu. Öğrencilerin hazırladıkları çalışmalar ağırlıkla toplum gözünde hekim, işitme engelli kültürü ile ilişkili çalışmalar. Seçmeli ders ve çalışmaları hakkında konuşan öğrenciler yaptıkları çalışmalarla hekimlik hakkında yapılması ve yapılmaması gereken şeyler hakkında fikir sahibi olduklarını söylediler. Çalışmalar esnasında kendi yeteneklerini de öğrendiklerini dile getiren öğrenciler hem öğrenip hem de öğretmeye çalıştıklarını belirttiler.

 

MIDIK: “ÖĞRENMENİN PEK ÇOK YOLU VE YÖNTEMİ VAR”

"Öğreniyorum Öğretiyorum" festivalinin bu yıl beşincisini düzenlediklerini söyleyen etkinlik sorumlusu OMÜ Tıp Fakültesi'nden Dr. Özlem Mıdık, "Amaç burada öğrenirken öğretmek, öğretirken de bir taraftan öğrenmeyi desteklemek. Öğrenmenin pek çok yolu ve yöntemi var. Öğrencilerin bunu hep beraber paylaştıklarında da daha etkili bir öğrenme olur diye düşünüyorum" dedi.

 

AKBULUT: “TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK BİR ÇALIŞMA”

"İşitme Engelliler İletişim ve İşaret Dili" dersinde öğrencilere katkı sağlayan Samsun Engelliler Federasyonu ve Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, "Bu güne kadar 400'ün üzerinde tıp fakültesi öğrencisine işaret dili eğitimi verildiğini söyledi. Akbulut, "2013 yılından beri tıp fakültesi dönem 2 öğrencilerine seçmeli işaret dili eğitimi veriyoruz. İşitme engellilere hastanelerde kolaylık sağlamak ve engellilerin sosyal yaşamlarına destek olmayı hedefliyoruz. OMÜ Tıp Fakültesi'nde yapılan bu etkinlik Türkiye'de ses getirecek ve örnek alınacak bir çalışma olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

 

KAPLAN: “SİZİ HAYATA HAZIRLAYAN UYGULAMALAR”

Programda kapanış konuşması yapan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, “Bu çalışmalarda gördük ki tıpta alacağınız eğitim, teorik ve uygulamaların dışında sizi hayata hazırlayan seçmeli derslerin olduğunu görüyoruz. Gerçekten o açıdan şanslısınız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir