Dünya mirası listesindeki Bergama'nın ziyaretçi sayısı artıyor

Dünya mirası listesindeki Bergama'nın ziyaretçi sayısı artıyor
Helenistik, Roma ve Osmanlı döneminden birçok eserin korunarak bugüne ulaştığı Bergama, ABD ile Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok yerden ziyaretçiyi ağırlıyor

Pergamon Antik Kenti, Asklepion Tapınağı, Akropolis, Kızıl Avlu ve İzmir Bergama Müzesi ile turistlere Antik Çağ'dan bugüne tarihi bir yolculuk yaşatan Bergama, 2014 yılında Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi.

Bozulmamış, tahrip edilmemiş yapısıyla "nadir eserler" arasında yer alan mozaikleri ve birçok eşsiz buluntuyu ortaya çıkaran Bergama Müzesi Müdürlüğü uzmanları, bu yıl da bölgedeki kazı ve sondaj çalışmalarını sürdürüyor.

Bergama'nın ve müzenin ziyaretçi sayısı giderek artıyor.

"Misafir profili genişleyecek"

Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura, AA muhabirine, Bergama ve çevresinde yapılan çalışmaların dünyaya duyurulması, bilimsel çevrelere sunulması ile Antik Çağ'ın en önemli metropollerinden sayılan alana ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Müzeyi 2022 yılının ilk yarısında 180 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ustura, "Bu yılın ilk 6 ayında ise 300 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Her sene ziyaretçi sayımızda artış var. Kültürel anlamda yaptığımız kazılar, alanda yapılan restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları ziyaretçinin beklentisini, ilgisini ve merakını artırıyor." dedi.

Ustura, yabancı ziyaretçilerin önemli bölümünü Avrupa ülkeleri, Uzak Doğu ve ABD'den gelenlerin oluşturduğunu, yerli ziyaretçi sayısında da gözle görülür bir artış yaşandığını ifade etti.

Yerli ziyaretçilerin ilgisinin de sevindirici olduğunu dile getiren Ustura, "Kendi vatandaşımızın da kültürel yerlere, ören yerlerine, müzelere olan merakının fazlalaştığını görebiliyoruz. Bu, son derece önemli. Gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla misafir profilimizin daha da genişleyeceğini biliyoruz." diye konuştu.

Yakın çevrede mozaikler bulundu

Ustura, Bergama Müzesi Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki Çandarlı'daki Pitane Antik Kenti'nde de kazı çalışmalarının sürdüğünü, burada mozaikli bir yapıya rastladıklarını söyledi.

Pitane Antik Kenti'nin yayılım alanlarını ortaya çıkarmaya başladıklarını ifade eden Ustura, bu bölgenin de kültür turizminde önemini artıracağını düşündüklerini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam