EHLİYET YENİLEME DE SON TARİH: 31 ARALIK 2024

EHLİYET YENİLEME DE SON TARİH: 31 ARALIK 2024
Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024’te sona erecek. Bu tarihe kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini kaybedecek

Sürücü belgelerini 2016 yılından önce çıkaran vatandaşların, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeniletmesi gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleri ile araç kullananlara ise karayolları trafik kanununun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Yenileme işlemleri 15 TL karşılığında Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden alınan randevular ile gerçekleşecek. Ehliyetini yenilemek isteyenler, Nüfus Müdürlüklerine giderek işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslere teslim edilecek. Bu süreçte, geçici sürücü belgesi ile araç kullanılabilecek.

Yeni tip sürücü belgesi almak isteyenlerin başvurularını yılın son aylarına bırakmamaları gerektiğini söyleyen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Çarşamba İlçe Müdürü Yusuf Çakır, “1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde bitiyor. Yeni tip sürücü belgeleri için ALO 199 veya ‘nvi.gov.tr’ adresinden randevu alınabilir. Değişim için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri ile araç kullananlara idari para cezası uygulanacak’ dedi

Eski tip sürücü belgesi olanlar, 31 Aralık'a kadar belgelerini yenilemeleri durumunda 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ödeyecek. Eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler, Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alarak ve gerekli evrakları teslim ederek başvurularını tamamlayabilecek.

GEÇİCİ SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLECEK

Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor. Başvuruda bulunan kişiler, sürücü belgeleri kendilerine ulaşana kadar geçen sürede nüfus müdürlüklerinden ya da e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesiyle araçlarını kullanabiliyor.

YENİ SÜRÜCÜ BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kimlik Belgesi, sürücü sertifikası, öğrenim belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılan beyan, adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir).

6be6009b-2309-4d11-bf05-89eb4c33c21c.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel