"Emekli Deyip Geçmeyelim !"

"Emekli Deyip Geçmeyelim !"
Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube İdare Sekreteri Yahya Can, Ak Parti'nin almış olduğu en düşük emekli maaşı kararına isyan etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 2.500 TL'lik bir zamla birlikte 12.500 TL'ye yükseltildiğini duyurmuştu. Muhalefet partilerinin tepkisini çeken düzenlemeye bir diğer tepki de Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şubesi'nden geldi. Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube İdare Sekreteri Yahya Can, "Emekliler zor durumda. 12.500 lira yeterli değil, en az asgari ücrete entegre olması lazım. Emeklinin geleceği de iyi değil," ifadelerini kullandı.

"Emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesini istedik"
En Düşük Emekli Maaşına yapılan Zammı Değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube İdare Sekreteri Yahya Can, "Günümüz şartlarında emeklilere verilecek olan 12.500 liranın yetersiz olduğunu herkes biliyor. Bunun yanı sıra, kök maaş uygulamasıyla emekliler büyük bir mağduriyet yaşadı. 2008 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü'nün yaptığı çalışma ile emekli aylıkları yüzde 80'lerden yüzde 30'lara kadar indirildi, bu durum emeklilerin maaşa bağlanmasında büyük bir kayba yol açtı. Ayrıca, vefat edenler, yetim aylığı alanlar ve dul aylığı alanlar daha çok mağdur oldu. Biz, emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesini istedik, en zor şartlarda bile bu talepte bulunduk ama bu da yeterli değil. " İfadelerini kullanarak sözlerine devam etti.

"Emeklinin geleceği de iyi değil"
Emekli Maaşları İle Asgarî Ücretle Eş değer olması gerektiğini vurgulayan Yahya Can, "Alışveriş yaptığım zaman 25 lira olan ürün 75 lira oluyor, büyük bir hayat pahalılığı var. Pazarı ve çarşıyı bilmeyenler, oturdukları yerden verdikleri talimatlarla insanların daha çok mağdur olmasına sebep oluyor. Biz istiyoruz ki önce maaşlarda eşitleme olsun, ardından seyyanen bir ücret ödensin. Çok mağdur olanlar var, kira veremeyenler var. 12.500 lira maaş veriyorsun, emekli 8 bin lira ev kirası ödüyor. Bunun elektrik, su faturası, mutfak masrafı derken işin içinden çıkamıyoruz. Burada emekliler mağdur olmaktadır. Biz istiyoruz ki adaletli bir ücret dağılımı olsun. Emekli deyip geçmeyelim; emeklinin torunu var, çocukları var. Ben mesela dedeyim, torunuma ve üniversitede okuyan oğluma yardım ediyorum. Yardım edemezsem okuyamıyorlar. Emekliler zor durumda. 12.500 lira yeterli değil, en az asgari ücrete entegre olması lazım. Emeklinin geleceği de iyi değil." Şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir