HABER-FOTO: Serkan KARAHAN
Çarşamba’ nın Karaağaç köyünde 2 sınıftan oluşan ilkokulda görev yapan tekerlekli sandalyeye mahkum bedensel engelli öğretmen İlteriş Bilginsoy’un çalışma azmi görenleri hayrete çeviriyor. 3.5 yaşında çocuk felci geçiren ve belden aşağısı tutmayan Bilginsoy’un bütün dünyası öğrenciler ve okulu oldu. Okulun bilgisayar, akıllı tahta, projeksiyon cihazı gibi birçok ihtiyaçları kendisinin karşıladığını belirten İlteriş Bilginsoy, tek isteği Samsun merkezdeki bir okulda görev yapmak.
Çalışmalarından dolayı Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Karaağaç Köyü İlkokulu Müdür Vekili ve Sınıf Öğretmeni İlteriş Bilginsoy’a Takdir Belgesi verdi. 3.5 yaşında çocuk felci hastalığına yakalandığını belirten İlteriş Bilginsoy, “O günden beride bu şekilde yaşıyorum. Aslında ben koltuk değnekleriyle yürüyorum. Ben öğretmenlik yaparken, bu tekerlekli sandalye bana daha çok fayda sağladı. Bunu da kendime göre ayarladım. Aracıma kalemlikler falan monte ettim. Göreve ilk başladığımda bana bir öğretmen arkadaşım ‘Hocam bu halin nedir, gömleğin çıkıyor, trafik lambası gibisin, ceketin boynunda durmuyor, sen nasıl öğretmenlik yapacaksın’ dedi. Ama şimdi ben gömlek giyiyorum ama altımdan çıkmıyor. Çünkü gömleklerimi kesiyorum. Her şeyi bu şekilde çözüyorum. Bize ait olmayan bir dünyayı bize uygun hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
14 yıllık öğretmenlik yapan ve 7 yıldır Karaağaç İlkokulunda hem müdür vekilliği hem de sınıf öğretmenliği yapan İlteriş Bilginsoy, “Engelden ve engellikten ziyade insanın bakış açısı, olaylar karşısındaki altığı tavır, duruş önemlidir. Seven insan yapar. İster engelli olsun, isterse engelli olmasın. Ben sevdiğim için yapıyorum. Çünkü özümde var. Önemli olan sevgidir. Burada 7. yılımdır. Burada ilk yılım haricinde 6 yıl boyunca taşıma merkezi nedeniyle gönderdiğimiz çocuklarımız okullarında birinci oldular” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen öğretmen Bilginsoy, “Köy okulu bana uygun değil. 7 yıldır burada çalıştım. 6 yıl boyunca buradan birinciler çıkarttık. Ama yağmurlu günlerde 100 kilometrelik Samsun-Ordu karayolu üzerinde TIR’ların arasında giderken sanki duşa kabinin içinden geçer gibi geçiyorum. Her eve vardığımda Allah’a dua ediyorum ki ‘Çok şükür bugün ölmedim’ diye. Benim şuanda Samsun il merkezindeki evime yakın bir okulda çalışmam gerekiyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığının atama yönetmeliğinde bize uygun bir madde olmadığı için, idarecilerimizde iyi niyetlerinden dolayı farklı bir uygulamaya gidemiyorlar. Böyle bir uygulamaya gidemedikleri için bende bu zorlukları yaşıyorum. Halbuki şehirden başka bir arkadaşım gelse, sağlıklı bir öğretmen gelse burada çok rahat çalışabilir” şeklinde konuştu.
Çocuk felci olmasına rağmen 7 yıldır Karaağaç Köyünde öğretmenlik yaptığını belirten Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Her gün yaklaşık olarak 35 kilometre gidip geliyor. Kendisi bu projeksiyon aletleri ve teknoloji Çarşamba ilçesinde ilk kullanan öğretmenimizdir. Öğretmenimizi yürekten kutluyorum. Diğer öğretmenlerimize emsal olacak şekilde çok başarılı çalışmalar gösteriyor. Çok azimli” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.