Bir bacağının olmasının kendisi için bir engel olmadığını dile getiren Özoğul, Türkiye’de engelli bisiklet yarışları kategorisinin oluşturulmasını istediğini belirterek, “Türkiye’de engelli bisiklet yarışları kategorisi oluşturulursa, ben Türk bayrağını gururla taşıyacağıma inanıyorum. Ülkemi Paralimpik Olimpiyatları’nda temsil etmek isterim” dedi.
Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’nde oturan Özoğul ailesinin 3 çocuğundan Adbulkadir Özoğul, tek ayağı olmasına rağmen yaşama azmi ile görenlere örnek oluyor. 7 yaşında Bolu’da geçirdiği bir trafik kazası sonrasında sağ bacağını kaybeden Abdulkadir Özoğul, 20 yıldır tek bacağı ile hayata sımsıkı tutunuyor. Tek bacağının olmamasının kendisine asla engel olarak görmeyen 27 yaşındaki genç, Mecidiyeköy’de özel bir bankada merkezi operasyon (MOB) bölümünde çalışıyor. Yaşama umuduyla çevresine örnek olan Abdulkadir Özoğul, işyerinden eve geldikten hemen sonra “Çelikoğlu Bisiklet Grubu’na üye arkadaşları ile buluşup kilometrelerce pedal çeviriyor.
Arkadaşlarıyla günde yaklaşık 200 kilometre yol kat eden Abdulkadir Özoğul, düz yolda 50 kilometre hıza çıkabiliyor. Profesyonel sporcuları aratmayan performansa sahip Özoğul, engelliler için bisiklet yarışmaları yapılmasını istediğini belirterek, kendisine finansal destek verilirse Paralimpik Olimpiyatları’nda ülkesini gururla birçok kategoride temsil edeceğini söyledi.
“BİR AYAĞIMIN OLMAMASI BENİM İÇİN ENGEL DEĞİL”
İki yıldır her gün aralıksız bisiklet sürdüğünün altını çizen Abdulkadir Özoğul, “Bireylere ait bisiklet yarışmaları branşı olmadığı için Türkiye’de, profesyonel olarak bu sporu yapamıyorum. Antrenman olarak haftanın her günü bisiklet sürüyorum. Türkiye’de engelli bisiklet yarışları kategorisi oluşturulursa, ben Türk bayrağını gururla taşıyacağıma inanıyorum. Ülkemi Paralimpik Olimpiyatları’nda temsil etmek isterim. Ama bunun için koşu protezi olsun birçok ekipman gerekiyor. Benim bunları yapabilmem için finansal desteğimin olması gerekiyor. Bu destek bana sağlanmadığı için ben kendi başıma bisiklet hayatımı sürdürüyorum. Ben 20 yıl boyunca tek ayağımla hayatımı sürdürdüm. Benim bir ayağımın olmaması benim için engel değil bir fırsat olarak değerlendirebiliriz” dedi.
“TÜRKİYE’DE BRANŞI OLMAMASI BİZİ ÜZÜYOR”
Bisiklet sürmeye arkadaşı Aldulkadir Özoğul ile başladığını ifade eden Hasan Dinç, “Abdulkadir ile ilk karşılaştığımda çok şaşırmıştım. Ama beraber pedal çevirmeye başladığımız zaman hayat bizim için daha farklı olmaya başladı. Bizim en büyük üzüntümüz, Abdulkadir’in profesyonelliğe yükselememesi oluyor. Engelli bisiklet yarışması üzerine yurt dışında birçok branş varken, Türkiye’de böyle bir branşın olmaması bütün bisikletçileri ve arkadaşımı da iki kat daha fazla üzüyor. Çünkü çok iyi ve profesyonel arkadaşlarımıza yakın bisiklete biniyor. Bugün bir yarışma olsa birçok derece ve madalya alabilir” diye konuştu.
“ENGELLİLER İÇİN BİSİKLET YARIŞLARINDA KATEGORİ AÇILSIN”
Oğlunun tek ayağına rağmen azminden dolayı gurur duyduğunu dile getiren Osman Özoğul ise, “Tek ayağı ile bisiklet sürmesi güzel ve gurur verici bir olay. Ama arada ufak tefek kazalar oluyor, bu sene gizli buzlanmadan dolayı bir kaza geçirdi kendisi. Türkiye’de engelli bireyler için bisiklet yarışı kategorisinin açılmasını istiyorum. Bu şekilde oğlum da bu yarışa katılır. Oğlumun Avrupa’da ülkemizi temsil etmesi bizi de gururlandırır” dedi.
Başakşehir’den arkadaşı ile Beylikdüzü’ne bisikletle gelen Abdulkadir Özoğul, burada düzenlenen “Çelikoğlu Bisiklet Grubu’nun iftarına katıldı. Özoğul, iftar sonrası toplanan grup üyeleriyle Küçükçekmece, Ortaköy ve Beşiktaş’a bisiklet üzerinde ilerleyerek gitti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.