Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü idarecilerinin inat ve eksik hesapları; “ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMDEN EDİYOR!”

Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü idarecilerinin inat ve eksik hesapları;  “ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMDEN EDİYOR!”
Samsun'un Çarşamba ilçesinde taşımalı eğitim sisteminde yaşanan servis krizi, birçok öğrenciyi mağdur ederken, eski yönetimin hata ve eksiklerini yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü ile öğrencilerin çektiği iddia ediliyor.

2024-2024 Eğitim Öğretim yılı Taşımalı eğitime tabi öğrencilerin servis sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Okulların açılmasından haftalar önce belirlenmesi gereken taşıma ihalesi eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’in keyfi hesaplama ve uygulamalarına takılında eğitim dönemi başlamış olmasına rağmen günlerdir çözüme kavuşturulamadığı öğrenildi. Yenigöreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir ise sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmak için yoğun çalışsa da eskinin hataları çözülemediği iddia diliyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, taşımalı eğitim sisteminde yaşanan servis krizi, birçok öğrenciyi ve veliyi zor durumda bıraktığı öğrenildi. İlçeye bağlı en uzak ve ulaşımı zor olan mahallelerden Eğridere, Porsuk ve Ordubaşı gibi mahallelerdeki öğrenciler, servis ihalesinin eğitim öğretim döneminin başlamasına rağmen günlerdir tamamlanamaması nedeniyle okullarına ulaşmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’in keyfi hesaplamalarının yanı sıra taşıma firması beğenmeme, fiyatlarda gerçekten uzak, firma seçme gibi ciddi ithamlar nedeni ile oluşan ihale yapılmama sı nedeni ile çoğu mahallelerde taşıma ihalesini hiçbir firma almadığı iddia edildi.

Taşımalı eğitim gören öğrencilerden bazıları servis ihale sürecinin tamamlanamaması nedeniyle, çoğu öğrenciler bir türlü ders başı yapamazken, velilerden bazıları çocuklarını kendi imkânlarıyla okula götürüyor. Okula götürülemeyen öğrenciler ise eğitimlerinden mahrum kalmaya devam ediyor. Çocuklarını okullarına kendi imkanları ile götüren Veliler, çocuklarını her gün okula bırakırken büyük zorluklar çektiklerini, ihale sürecinin hızlandırılması ve öğrencilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguluyor. Öğrenciler ise okula zamanında ulaşamamanın ders başarılarına olumsuz yansıdığını dile getirerek, sorunun acilen çözülmesini talep ediyor.

İddialara göre, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir döneminde ihalede yapılan hatalar, yönetmelik değişikliği sonrası gün yüzüne çıktı ve bugün öğrencilerin eğitimine engel teşkil eden taşıma rezaletinin yaşandığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan yine İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve Çarşamba C plakalı minibüsçüler derneği ile taşıma şirketleri sorunun çözümü için sık sık bir araya gelerek, eksik kalan bazı mahallelerin taşıma ihale süreci tamamlanırken, diğer bölgelerdeki öğrenci taşıma sorununun da çözümü için yoğun çalışıldığı öğrenildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 11 yıl boyunca parçalı ihale hazırlayıp akabinde EKAP’ ta toplu ihale ilanı yayınlamanın ardından ilçe MEM de ki bazı yöneticilerin keyfi taşıma ihalesini kafalarına göre anlaştıkları firmalara resmi ve gerçek ihale yapılmış gibi göstererek ihale ettikleri iddia ediliyordu. Görevden ayrılmadan önce taşıma ihalesinde yine eski İlçe Milli Eğitim Müdürünün eksik ve gerçekleri yansıtmayan ihale bedeli nedeni ile taşıma firmalarının ihalelere girmediği ve zarar etmek istemediklerini belirtmesine rağmen inatla ihaleyi tamamlamayan Özdemir’in öğrencilerin çoğunun eğitimden geri kalmasına ve eğitimlerini aksatmalarına neden olduğu ileri sürülüyordu. Konu ile ilgili olarak bazı velilerin şikayetçi olacakları ve bazı öğrencilerin de ikametgah bahanesi ile ilçe de eğitime katılamadıkları iddiaları da eğitimde ki köhneleşmiş yanlış ve kötü yönetimi ile yanlışlıkların gün yüzüne çıkartmaya başlayacağı iddia ediliyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim