Samsun'un Çarşamba İlçesinde faaliyet gösteren tatlıcılarda Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, tatlı için en çok baklava tercih ederken, baklavanın kilosu 350 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, tepsisi ise bin TL den satılıyor.
Kurduğu işletmede siparişlere yetişmeye çalışan Hanife Odabaş, ev baklavasının hafifliği ve doğal lezzeti nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Baklava yapımının zahmetli bir süreç olduğunu ifade eden Odabaş, şunları söyledi; “Bayram dolayısıyla yoğunluğumuz başladı. Arife gününe kadar da bu yoğunluk devam eder. Daha çok baklava ve kıvratmaya talep gösteriyor. Baklava ve kıvratma yapmak zahmetli bir süre. Hamurun iyi yoğrulması, yufkanın incecik açılmasıve hakiki tereyağı ile birlikte kaliteli malzemelerin kullanılması gerekiyor. Kesinlikle glikoz kullanılmamalı. Glikozlu tatlılar mideyi yakar ve sağlığı zararlıdır. Biz tatlılarımızı şeker ile yaptığımız şerbetle ıslatıyoruz” dedi.
Kaynak:Ünal Daldal
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.