EV YAPIMI TATLILARA YOĞUN iLGi

EV YAPIMI TATLILARA YOĞUN iLGi
Samsun'un Çarşamba ilçesinde yufkacı abla olarak bilinen Hanife Odabaş, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ev yapımı baklava siparişlerini yetiştirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Samsun'un Çarşamba İlçesinde faaliyet gösteren tatlıcılarda Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, tatlı için en çok baklava tercih ederken, baklavanın kilosu 350 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, tepsisi ise bin TL den satılıyor.

whatsapp-image-2025-03-27-at-17-34-34-1.jpeg


Kurduğu işletmede siparişlere yetişmeye çalışan Hanife Odabaş, ev baklavasının hafifliği ve doğal lezzeti nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Baklava yapımının zahmetli bir süreç olduğunu ifade eden Odabaş, şunları söyledi; “Bayram dolayısıyla yoğunluğumuz başladı. Arife gününe kadar da bu yoğunluk devam eder. Daha çok baklava ve kıvratmaya talep gösteriyor. Baklava ve kıvratma yapmak zahmetli bir süre. Hamurun iyi yoğrulması, yufkanın incecik açılmasıve hakiki tereyağı ile birlikte kaliteli malzemelerin kullanılması gerekiyor. Kesinlikle glikoz kullanılmamalı. Glikozlu tatlılar mideyi yakar ve sağlığı zararlıdır. Biz tatlılarımızı şeker ile yaptığımız şerbetle ıslatıyoruz” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir