"Gazilerimiz ebedi kahramanlarımızdır"

"Gazilerimiz ebedi kahramanlarımızdır"
Samsun'un İlkadım ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen geniş katılımlı bir programla kutlandı.

19 Eylül Gaziler günü münasebeti ile Samsun'da bir dizi etkinlik ve program düzenlendi. Sabah saatlerinde Onur Anıtına çelenk konulması ile başlayan etkinlikler, Ömer Halis demir çok amaclı salonda devam etti.

1.jpg1-001.jpg

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından gazilerin fedakarlıklarını ve kahramanlıklarını vurgulayan görsel sunumlar yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril gerçekleştirdi. Diril, konuşmasında gaziliğin Türk milletinin şerefli bir unvanı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

1-002.jpg

“Gazilerimiz, bu vatanın bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak savaşmış ve milletimize büyük bir onur bırakmışlardır. Gazilerimiz, Türk milletinin ebedi kahramanlarıdır. Onların bu fedakarlıkları ve kahramanlıkları asla unutulmamalı, gelecek nesillere aktarılmalıdır.”

1-003.jpg

Etkinliğe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan protokol üyeleri ve bir çok vatandaş katılım sağladı.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel