"Gazilerimiz Temel taşlarımızdır"

"Gazilerimiz Temel taşlarımızdır"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

19 Eylül Gaziler günü münasebeti ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril Haber Expres Gazetemize açıklama yaptı. Başkan Ahmet Diril 19 Eylül'ün nasıl gaziler günü ilan edildiğini anlatırken Gazilerimize sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

"19 Eylül Gazilerin Gurur Günüdür"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 yılında 153 sayılı kanunla Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanı verilmiştir. Bu sebeple 19 Eylül, Gaziler Günü olarak anılmaktadır. 19 Eylül, Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı gündür. 19 Eylül, Kore'de, Kıbrıs'ta ve istiklal savaşında, yurdumuzun çeşitli yerlerinde devletimizin üniter yapısını bozmak isteyen hainlere karşı, özellikle de 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yaralanan gazilerin gurur günüdür." şeklinde konuştu.

1.jpg

"Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin Temel Taşlarıdır"

Gazilere sadakat göstermemiz gerektiğinden bahseden Başkan Ahmet Diril, "Bilindiği gibi dünyada hiçbir toprak parçası, bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Cennet vatan topraklarımızın her karışı, aziz şehitlerimizin mübarek kanları ile hamur olmuştur. Gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Bu sebeple aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarıdır. Bu nedenle aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, yüce Türk Milleti'nin yüksek ve ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat göstermeliyiz." dedi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel