Geleceği Şekillendiren Teknoloji: Yapay Zeka

Geleceği Şekillendiren Teknoloji: Yapay Zeka
Siber Güvenlik Mühendisi ve girişimcisi Sedat Özdemir Yapay Zeka'nın siber güvenlik üzerinde ki etkilerini değerlendirdi.

Siber güvenlik alanında yapay zekanın rolü giderek artıyor. Siber saldırıları anlama ve hedef sistemlere otomatik saldırılar gerçekleştirme yeteneği, bu alandaki en önemli avantajlardan biri. Siber güvenlik uzmanı ve girişimcisi Sedat Özdemir, yapay zekanın bu alandaki etkilerini ve geleceğini değerlendirerek yapay zekalı sistemlere yüzde 100güvenilmeyeceğini söyleyerek herkesin yapay zeka konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-10-03-at-09-52-44.jpeg

"Siber güvenlik alanında zaman kazancı sağlıyor"

Siber Güvenlik Mühendisi ve girişimcisi Sedat Özdemir, yapay zeka destekli güvenlik sistemlerine yüzde 100 güvenilemeyeceğini belirtiyor. Ancak, bu sistemlerin saldırı tespiti ve engellemede büyük fayda sağladığını vurguluyor. "Yapay zeka, insan gözünün ayırt edemediği ve zaman alacak türden işleri hızlı bir şekilde çözebiliyor," diyor. Bu da, siber güvenlikte önemli bir zaman kazancı sağlıyor.

"Güvenliği tehlikeye atabilir"

Yapay zeka destekli güvenlik sistemlerinin avantajları arasında, hızlı karar mekanizması ve kısa sürede çok sayıda işi halletme yeteneği bulunduğunun altını çizen Sedat Özdemir, "Yeni saldırı türlerine göre eğitilebilmesi ve geliştirilebilmesi, yapay zekayı sürdürülebilir bir çözüm haline getiriyor," şeklinde ifade ediyor. Ancak, iyi eğitilmemiş bir yapay zekanın yanlış kararlar vererek güvenliği tehlikeye atabileceği konusunda da uyarıyor.

Etkili Olduğu Saldırı Türleri

Özdemir, "yapay zekanın özellikle web tabanlı saldırıları tespit etme ve engelleme konusundaki yeteneklerini öne çıkarıyor. Kullanıcı davranışlarını takip ederek olağan dışı işlemleri şüpheli olarak algılayan yapay zekalar, siber güvenlikte önemli bir rol oynuyor, Ayrıca, kötü niyetli e-postaları tespit edebilen teknolojiler de başlıca çözümler arasında." diye konuştu.

Geleceğe Dair Öngörüler

Siber güvenlikte yapay zekanın geleceği hakkında konuşan Özdemir, "Bu iyiler ve kötülerin savaşı sonsuza kadar sürecek," ifadesini kullanıyor. Yapay zekanın gelişimi ile birlikte siber saldırganların da yeni saldırı türleri geliştirmeye devam edeceğini belirtiyor. "Önemli olan, yeni saldırı türlerini algılayıp engelleyecek yeni teknolojiler geliştirmeye durmadan devam etmek," dedi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir