GELEN MESAJA TIKLAYIP, SONRA EYVAHH DEMEYİN !!

GELEN MESAJA TIKLAYIP, SONRA EYVAHH DEMEYİN !!
Siber Güvenlik Mühendisi ve Girişimcisi Sedat Özdemir, gelişen teknoloji ile birlikte artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte, her geçen gün internet ortamında dolandırıcılık faaliyetleri katlanarak artıyor. Siber Güvenlik Mühendisi ve Girişimcisi Sedat Özdemir, vatandaşların tanımadıkları yerlerden gelen mesajlardan uzak durmaları ve bu mesajlara şüpheyle yaklaşmaları gerektiğini vurgulayarak Dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Özdemir, bu tarz tehlikelere karşı neler yapılabileceği konusunda da birtakım tavsiyelerde bulunarak, "Güçlü şifreler oluşturmak ve düzenli olarak şifreleri değiştirmek gerek, özellikle şüpheli mesaj ve e-postalara karşı dikkatli olunmalı bu gibi temel önlemler ile riski en aza indirebiliriz" sözleri ile vatandaşları internet korsanlarına karşı uyardı.
SİBER GÜVENLİK DENİNCE NE ANLAMALIYIZ
Siber güvenlik denince ne anlamamız gerektiğini açıklayan Siber Güvenlik Mühendisi ve Girişimcisi Sedat Özdemir "ne olduğu Artık sanal dünyada da bir hayatımız var, tıpkı normal yaşamımız gibi. Bu sanal ortamdaki kişisel ve kurumsal güvenliğimizi ilgilendiren tüm konulara Siber Güvenlik adı verilir. Kişisel bilgilerimizin korunması, veri ihlalleri, siber saldırılar ve bu tür tehditlerden korunma önlemleri Siber Güvenlik kapsamına girer." Dedi
TANIMADIĞINIZ KİŞİLERDEN GELEN MESAJLARA DİKKAT
Özellikle tanımadığımız kişilerden gelen mesajlara dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Siber Güvenlik Mühendisi Sedat Özdemir, "Oltalama saldırıları, yani dolandırıcılık girişimleri, en büyük tehditlerden biridir. Vatandaşlarımız, tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara dikkat etmeli, bu mesajların içeriğine güvenmemeli ve linklere tıklamadan önce şüpheyle yaklaşmalıdır. Ayrıca, şüpheli e-postalardan gelen ekleri açmamalı ve güvenlik yazılımlarını güncel tutmalıdır." İfadelerini kullandı.
ALINABİLECEK ÖNLEMLER NELER ?
Siber saldırılara karşı alınabilecek önlemler konusunda tavsiyelerde bulunan Sedat Özdemir, "Kişisel verilerin korunması için bireylerin, verilerinin hangi ortamlarda bulunduğunu belirlemeleri gerekir. Güçlü şifreler oluşturmak ve düzenli olarak şifreleri değiştirmek, şüpheli mesaj ve e-postalara karşı dikkatli olmak gibi temel önlemler alınmalıdır. Ayrıca halka açık Wi-Fi ağlarından kaçınmak ve güvenilir olmayan sitelere kişisel bilgilerini vermemek önemlidir. Şifreleme ve VPN kullanımı, kişisel verilerin korunmasında oldukça etkilidir. VPN, internet trafiğinizi şifreleyerek çevrimiçi aktivitelerinizi gizlerken, şifreleme teknikleri de verilerinizin güvenliğini sağlar." Diye konuştu.
MEVCUT YASALAR SÜREKLİ GÜNCEL TUTULMALI
Ülkemizdeki Yasaların sürekli güncel kalması gerektiğini vurgulayan, Özdemir "Teknoloji ve siber dünya sürekli gelişen ve yenilenen bir alan olduğu için mevcut düzenlemeleri yeterli bulamayız. Yasal düzenlemeler, yeni teknolojilere uyum sağlamalı ve siber tehditlere karşı güncel olmalıdır. Bu nedenle, yasal düzenlemelerin de sürekli gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gerekmektedir." İfadelerini aktardı.
GELECEKTE NE GİBİ TEHDİTLER BEKLİYOR ?
Gelecekte bizleri bekleyen tehlikelerin neler olabileceğine değinen, Girişimci Sedat Özdemir, "Yapay zeka alanındaki gelişmeler, siber saldırıların da daha karmaşık ve otomatize hale gelmesine yol açacak. Özellikle kritik altyapılar, finans sektörü, sağlık ve enerji gibi alanlar daha fazla risk altında olacak. Otomasyon ve yapay zekaya dayalı saldırıların artması bekleniyor." Dedi.
GENÇLERE'DE TAVSİYELER VAR
Siber güvenlik alanına meraklı olan gençlerin çok çalışması gerektiğini söyleyen Özdemir, "Merakınızı kaybetmeyin! Siber güvenlik sektörü, geniş bir bilgi birikimi ve sürekli öğrenmeyi gerektirir. Uykusuz gecelere, çok çalışmaya ve araştırma yapmaya hazırlıklı olmalısınız. Eğer teknik bilgiye meraklıysanız, üstesinden gelemeyeceğiniz bir konu yoktur. Kısacası, teknik bilgiler öğrenilir ama önemli olan bu alana olan ilginizi canlı tutmaktır." İfadelerini kaydetti.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel