5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereğince tüm gıda işletmeleri Bakanlığımız İl - İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek, faaliyet konularına göre kayıt ya da onay işlemi yaptırmak zorundadırlar diyen Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, "Gıda satış ve toplu tüketim yeri işletmeleri kayıt kapsamına giren işletmeler olup, bu işletmeler için İşletme Kayıt Belgesi düzenlenecektir. Bu kapsamda İlçemizde faaliyet gösteren tüm gıda satış ve toplu tüketim yeri işletmecilerinin, İlçe Müdürlüğümüze şahsen müracaat ederek, İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerekmektedir. Başvuru işlemi için işletmecilerin nüfus cüzdanı, vergi levhası sureti ve kurumumuzdan temin edecekleri İşletme Kayıt Belgesi Başvuru Beyannamesi yeterlidir" dedi.
Akman, İşletme Kayıt Belgesini almadan faaliyet gösteren işyerleri hakkında 5996 sayılı kanunun 41. maddesinin (c) bendi gereğince 1279 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağından, tüm işletmecilerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Gıda Satış İşletmeleri, Aktar, Bakkal-Market, Balık Satış Yeri, Büfe, Gıda Depoları/Toptancıları, Kasap, Manav, Mandıracılık Ürünleri, Şarküteri, Unlu Ürünler Satış Yeri, Diğer Gıda Satış Yerleri ve Toplu Tüketim Yeri İşletmeleri Cafe-Bar, Dönerci, Fast-Food, Her Türlü Yemekhane, Kahvehane-Çay Ocağı, Kantin, Lokanta-Restoran, Otel, Pastacılık Ürünleri, Diğer Toplu Tüketim Yerleri uygulama alanlarına gireceğini belirtti.
2013 Yılı Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Ve Toptancılık İzin Belgesi Sınav Müracaatları Başladı diyerek, "Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık Sınavının Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda; 8 Mart 2014 Cumartesi günü saat 10.00 da Ankara'da yapılması kararlaştırılmıştır. 10.03.2011 tarih ve 27870 sayılı Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi talebinde bulunanların 10 Kasım 2013 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacağı duyurulmuştu. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından Bakanlığımız aleyhine Yönetmeliğin 6. Maddesinin birinci fıkrasının(b) bendinde, kimya mühendisleri ve kimyagerlerin de bayi ve toptancı izin belgesi alabilecek kişiler arasında olması gerektiği ileri sürülerek Danıştay 10.Dairesinde açılan dava sonucunda verilen karar ile ilgili Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının(b) bendi iptal edilmiştir. Söz konusu karar gereği kimya mühendisleri ve kimyagerlerin de sınava girebilmeleri yönünde düzenleme yapılmış ve ilgili Yönetmelik değişikliği 12.11.2013 tarih ve 28889 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadelerini kullanarak açıklamasını şöyle tamamladı.
Akman, "Sınava başvuran tüm adaylar 06.12.2013-44819 sayılı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün tebliğine göre işlem yapacaklardır. Bu çerçevede ertelenen Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık Sınavının Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda; 8 Mart 2014 Cumartesi günü saat 10.00 da Ankara’da yapılması kararlaştırılmıştır. Sınava katılmak isteyen yeni adayların aşağıda belirtilen belgelerle birlikte 31 Ocak 2013 tarihine kadar İl Müdürlüğümüz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat için gerekli belgeler:
1- Diploma veya Mezuniyet Belgesinin kurumca onaylı sureti, 2- Transkript (Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren), 3- T.C Kimlik Numarası,
4- 2 adet vesikalık fotoğraf" müracaat için gerekli olan evrakları açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.