Grip sezonu başlamadan aşınızı yaptırın

Grip sezonu başlamadan aşınızı yaptırın
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nden grip aşılarına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından grip aşılarına yönelik yapılan bilgilendirme de şu ifadelere yer verildi; “Sağlıklı bireylerde genellikle bir hafta içinde atlatılabilirken, risk gruplarında yer alan kişilerde daha ağır klinik tablolara yol açabilmektedir. Bu nedenle, özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması hayati önem taşımaktadır.
Risk grupları içerisinde yer alan 65 yaş ve üstü bireyler, 6-24 aylık bebekler, gebeler, aşırı kilolu kişiler, kronik hastalığı olanlar, huzurevleri ya da bakımevi gibi ortamlarda yaşayanlar ve çeşitli hastalıklar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler grip açısından yüksek risk altındadır. Bu bireylerin her yıl düzenli olarak grip aşısı olmaları, hastalığın daha hafif atlatılmasına ve komplikasyonların önlenmesine yardımcı olacaktır.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, risk grubunda yer alan vatandaşları grip sezonu başlamadan önce aşılarını yaptırmaları konusunda uyarıyor. Aşılama ile hastalığın ağır seyretme ihtimali büyük ölçüde düşürülebilir”

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel