Grup yolunda çalışma var!

Grup yolunda çalışma var!
Samsun’un Çarşamba ilçesinde uzun zamandır tamamlanmayı bekleyen ve 25 mahalleyi birbirine bağlayan Kızılot Grup Yolunda sathi kaplama hazırlık çalışmaları yapıldı.

Çarşamba ilçesinde uzun yıllardır bölge halkının çözüme kavuşmasını ısrarla beklediği Kızılot Grup Yolunda tepkiler dinmiyordu. 25 mahalleyi birbirine bağlayan ve Karadeniz sahiline ulaşım noktasında hayati bir rol oynayan grup yolunda uzun bir süredir vatandaşlar, bozuk yollar ve yoğun toz nedeniyle adeta isyan noktasına gelmişti.

Yoğun toz ve güçlükle sağlanan ulaşım tepkileri sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 25 mahalleyi birbirine bağlayan 2 bin 750 metrelik A tipi sathi kaplama hazırlık, astarlama ve A tipi yol çalışmalarını tamamladı. Toz nedeniyle dışarıya çıkmakta tereddüt ettiklerini ve yol çalışmalarının yaşamlarını olumsuz etkilediğinden yakınan çevre halkı, uzun bir süredir bahse konu yolun bir an evvel bitmesini istiyordu.

Çarşamba Devlet Hastanesi bölgesinden itibaren, Karadeniz Sahiline kadar uzanan yolun bir kısmında sathi kaplama hazırlık çalışmalarının yapıldığı açıklanırken, Büyükşehir ekiplerince ilk etapta Allı-Kızılot Bölgesinde yeni bir yol yapım çalışması başlatılacağı akabinde bu çalışmanın tamamlanması sonrasında Kızılot Mahallesinden Durusu Mahallesi’ne kadar uzanan yolun yapımına yapılacak yeni bir çalışma programı ile başlanacağı öğrenildi.

Vatandaşlar uzun yıllardır bekledikleri yolun artık bir an önce nihayetlendirilmesini beklerken, kalan bölgelerin de sürecin uzamadan tamamlanmasını dilediklerini ifade ettiler.

Bu arada yol üzerinde ki sathi kaplama ile biraz olsun rahatlayarak nefes alan vatandaşlar yol kenarlarına yaptıkları sulama düzeneklerini de kaldırarak tozdan bir nebze rahatladıklarını belirterek çift şerit yol yapımı tamamlanana kadar kalan çalışmaların bölgeyi de daha da fazla rahatlatacacığını belirttiler.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel