Giresun Üniversitesi’nde taşeron firmaya bağlı işçi olarak çalışan Ayşe Uzun Tonkaz, “okumanın yaşı yoktur” diyerek girdiği sınavda büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünü kazandı. İlk etapta DGS sınavına girerek dört yıllığa çıkarmak istediği bölümünü bitirdikten sonra doktora yaparak öğretim üyesi ya da öğretim görevlisi olmayı hedeflediğini söyledi.
Gündüz işçi, akşam öğrenci, eve gittiğinde ise anne olan Ayşe Uzun Tonkaz, çevresinde güzel örnek olarak gösterildiğinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Tonkaz “Temizlik personeli olarak çalıştığım üniversitede her zaman öğrencilere okumanın öneminden bahsederdim. Ancak kendim okuyamamış birisi olarak eziklik duyardım. Sonra okumanın yaşı yoktur diyerek girdiğim sınavı kazandım ve büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünde öğrenci oldum. Gündüz işçi olarak çalışırken akşam mesai bitince işçi kıyafetlerimi çıkartıp öğrenci oluyorum ve derse giriyorum” dedi.
Okuldan çıktıktan sonra eve giderek anne olan Ayşe Uzun Tonkaz “Çocuklarım benim bu durumumdan çok memnun değiller. Bana başka anneler gibi akşam eve geldiğimde televizyon izleyen veya el işi yapan birisi olmamı istiyorlar. Oysa ben onlarla birlikte ders çalışıyorum” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN HAFİZE ANASI
İdealinin işçi olarak çalıştığı ve sonra öğrencisi olduğu üniversiteye hoca olmak olduğunu ifade eden Tonkaz “Ben çalışan ve azimli olan herkesin başarılı olacağına inanan biriyim.Okula kaydımı yaptırdığım gün okulun bittiğini kabul ederek DGS sınavına hazırlanmaya başladım. Önce iki yıllık olan okulumu dört yıla çıkartmaktır. Daha sonra ise yüksek lisans yapmak kim bilir belki de üniversite hocası olabilirim” diye konuştu.
Ayşe Uzun Tonkaz’a, “Hafize Ana” lakabını koyan okul ve sınıf arkadaşları ise kendilerine güzel örnek olduğunu ifade ettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.