Yaklaşan yerel seçim çalışmaları son hız başlarken özellikle iktidar ve muhalefet partilerin Büyükşehir Belediye Başkan adayları ve Parti yöneticilerinin hemen her ilçe de ziyaretlere başlaması ile herkes isteklerini dile getirmeye başladı. Siyasetçilerin her gittiği yerde sunulan hemen her öneri ve sıkıntıya "İlk bu işten başlayacağız söz veriyorum" ifadeleri ile karşılaması dikkatlerden kaçmazken Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör' de tarım ve ovada hayatını çiftçilikle sağlayan vatandaşları boşa hayale kapılmamaları ve siyasetçilerin de boş vaatler vermemesi yönünde uyarılarda bulundu.
Çarşamba ovasın da üretilen ürünler ve çiftçilerin sıkıntılarını dile getiren Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, sulama barajı, drenajı nerede ise Cumhuriyetle yaşıt olan Çarşamba ovasının artık boş vaatlerle ve hayallerle değil gerçek hizmetlerle adını duyurması gerektiğine inanıyor, bu yatırımlara öncelik verilmesini istiyoruz diyerek şöyle devam etti. Güngör, "Önümüzde ki süreçte siyasetçilerimizin Tarıma Dayalı sanayilerde öncelik haklarını kullanmalarını bekliyoruz. Bölgemiz de tarıma dayalı bir tek Şeker Fabrikamız vardı. Hükümetler istenilen fiyatları vermeyince ve giderler artınca üreticiler ekim yapmamaya ve şeker oranı düşük iddialarını da gündeme getirince bu fabrikamız da kapatıldı. Yani bu fabrikamızın kapanmasının nedeni de üretici sorunu değil, Yanlış Politikalar Şeker Fabrikalarını kapattı " ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.
Güngör, "Şeker Fabrikasının kapanmasının ana nedeni devlet politikaları idi. Kesinlikle üretici ile ilgili sorun değildi. Şu anda Çarşamba' da Tarıma Dayalı bir tane Fabrikamız yok. Bu sorun ve ekim dışında bir nebze olsun bizleri rahatlatan sebzecilik. Bölgemiz de sebze çok güzel yetiştirilmektedir. Domates, biber, patlıcan, fasulye olsun ekimi ve hasadı yapılıyor. Bunların turşu, salça, konserve fabrikaları olması gerekiyor. Bunu belki devlet kanalı ile yapamıyor yaptıramıyoruz ama bu arada Özel sektör bu fabrikalardan direk kar görmedikleri için bu fabrikalara ve yatırımlara sıcak bakmıyor. Ama kamu kurumlarından ya da Büyükşehir Belediyesinden destek verilir, alınırsa belki bir yapılabilir. Bu gün çok kar görülmediği için özel sektör bölgemizde böyle bir fabrika yapmadı. Buna Büyükşehir belediyesi ve devletimiz öncülük yapabilir" dedi.
Hükümette böyle bir yatırım yapmadı ama Çarşamba da acil olarak Tarıma dayalı bir sanayi mutlaka yapılmalıdır. Bu fabrikalar olmadığı sürece Çarşamba Ovası sadece göç veren bir ova konumunu hiç bir zaman sonlandıramayacaktır. Bu nedenle bir yandan göç alan diğer yandan göç veren konumdayız ve hatta köylerde işçi çalıştırmaya eleman bulunmaz hale gelmemiz nedeni ile çiftçi tarımdan para kazanamayınca elini çekiyor ifadelerini kullanan Güngör, "Tarım mutlaka desteklenmelidir. Tarım ortada öylece bırakılacak bir konu değil" şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.