“HANGİ VEKİLİN DANIŞMANI?”

“HANGİ VEKİLİN DANIŞMANI?”
Çarşamba Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı,Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Meclis toplantısında en fazla dikkat çeken Belediyede geçmiş dönemde 3 ATM memuru olduğu ve bir vekilin danışmanı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Samsun’un Çarşamba ilçesi ilçe Belediye Meclisi Haziran Ayı olağan meclis toplantısı belediye binasındaki toplantı salonunda Meclis Başkanı Hüseyin Dündar başkanlığında yapıldı. Toplantıda görüşülen 3 gündem maddesi değerlendirildi. 3 gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında ilk görüşülen madde Mayıs ayında görüşülen “Çarşamba OSB Müteşebbis Heyet Üye seçimi” Başkan Dündar tarafından iade edilmişti. Konu hakkın ilk olarak AK Parti Grubu Meclis Başkanı Mehmet Köse söz alarak, Çarşamba OSB AK Partimizin Çarşambamıza kazandırdığı en büyük yatırımların başında gelmektedir. Bu vesile ile bu hizmeti Çarşambamıza kazandıran önceki dönem Belediye başkanımız Halit Doğan ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz ifadeleri ile devam etti.

“SOSYAL MEDYA TROLLERİ GÖNDERMESİ”

Köse, “7.500 kişinin istihdam edileceği Çarşamba OSB bölgesinde Mütevelli heyeti Samsun Valisi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası heyetlerinden oluşmaktadır. AK Parti parti olarak kurumsal bir partidir. Parti kararlarını istişare ile alırlar. Mayıs meclis kararı da grup kararıdır, bu gün alacağımız karar da grup kararıdır. Sosyal medya trollerinin şahsımızı ve partimizi hedef alan yorumları kendi iç dünyalarının dışa yansımasıdır. Meclis grubumuz bir tavır almış ve bunu uygulamıştır. Bizleri seçen seçmenin beklentileridir” sözlerine karşılık Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi İdris Şengül söz aldı.

ŞENGÜL, “OSB’DE RANT MI VAR?”
Yeniden Refah Partisi Meclis üyesi İdris Şengül, “Tüm partiler kurumsaldır. Onlar kurumsal da biz değil miyiz? Biz Yeniden Refah Partisi olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz. 3 ay oldu ve hizmetler durdu. Millet şikayet ediyor. Birileri rant peşindeyse biz buradayız. Çarşamba OSB Müteşebbis Heyet Üye seçimi konusunda bu kadar inat etmeye ne gerek var. OSB’de rant mı var? Millet hizmet bekliyor.” İfadelerini kullandı.

“SİZE OY VERENLERİ ZİYARET ETMENİZİ İSTİYORUM”
AK Parti Meclis Üyesi Nihat Soğuk, “Çarşamba halkı, kimin haklı, kimin haksız olduğu konusunda ki kararı 2 ay önce yapmış olduğu seçimde göstermiştir. Siyasi partiler vatandaşa hizmet için vardır.” cümlelerini kullanması üzerine, CHP Meclis Üyesi Nesime Oğuzeş, “Biz siyaseti 31 Mart’ta bıraktık. Çarşamba için bir şeyler yapılacaksa siyaseti bırakın. Size oy verenleri ziyaret etmenizi istiyorum.” şeklinde cevap verdi.

“ATM MEMURUVAR MI SORUNDA MECLİSTE SİNİRLER GERİLDİ”
Ele alınan Çarşamba OSB Müteşebbis Heyet Üye seçimi, 2024 yılı ek ücret tarifesi, Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi, imzalanması ve uygulanması hakkında yetki talebi konuları meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi. Meclisin kapatılmasının ardından CHP Grup Başkanı Hüseyin Işıldak’ın “Bilmediğimiz öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın ama başkanım dışarıda sıkça duyuyoruz. Çarşamba Belediyemizde işe alınmış ama işe hiç gelmeyen personeller olduğu iddia ediliyor. Bu sözler doğru mu kaç personelimiz var açıklar mısınız?” sorusuna AK Parti grub Meclis Başkanı Köse, “Öyle bir şey mümkün mü? Şeklinde tepki gösterirken AK Parti meclis üyesi Hasan Çakır ayağa fırlayarak CHP Grup başkanı Işıldak’ a doğru hamle yaparak “Nasıl konuşuyorsun. Nasıl soru bu bilmeden konuşma” diyerek ayağa fırlaması tansiyonu yükseltti.

“BELEDİYEDE TOPLAMN 506 PERSONEL ÇALIŞIYOR”
İşe alınmış ama iş gelmeyen personel var mı sorusuna cevabı veriyorum şeklinde ortamı yumuşatmaya çalışan Bağımsız Başkan Dündar’ın yaptığı açıklama herkesi şaşkınlığa ve şoka uğrattı. Dündar personel sayısını şöyle açıkladı: “Öncelikle ayağa kalkarak böyle bir tavır olmaz. Konuşularak çözülecek sorunlar ayağa kalkarak çözülemez. Şimdi belediyemizde kadrolu işçi statüsüne 7 personel, memur kadrosunda 79 kişi, KHK ile yani özel şirkette çalışırken kadro alarak işe giren personel sayısı 363 olup bir tane kısa zamanlı sözleşme ile alınan Veteriner hekim, 419 kişi de şirket yani İmar İnşaat şirketinin personeli ve toplum yararına İşkur üzerinden alınan 45 personel olup toplamda belediyemizde 506 personel çalışmaktadır.” İfadelerini kullandı.

carsamba-meclisi-toplandi-1.jpg

carsamba-meclisi-toplandi-5.jpg

“MİLLETVEKİLİ DANIŞMANI İLE İKİ KİŞİ VAR”
Bu açıklama devam ederken AK Parti Grup Başkanı Köse, 31 Mart sonrasında işe alınan veya çıkartılan personel var mı? Sorusuna Başkan Dündar, “31 Marttan sonra işe alınan da yok, çıkartılanda yok. Ama kendi istekleri ile işten ayrılan sözleşmeli İŞKUR Personellerinden 15 kadar kişi kendi isteği ile ayrılırken bazı isimler ise başka belediyeler veya görev yerlerine girmiştir. Hüseyin Işıldak Beyin sorduğu soruya cevap ise şöyle ki; “ Belediye kadrosunda olup da belediyede işe gelmeyen personel var mı sorusuna ise şuana kadar daha önce eski bir milletvekilimizin danışmanı olarak çalışan ama kadrosu belediyede olan iki personel var. Bir de başka bir yerden gelen belediyeye gelen ama belediyede hiç çalışmayan bir personel var. Ama biz bunları göreve geldiğimizden itibaren geldikleri yere göndermek üzere süreci başlattık. Bir kişi başka yere gitti. Şu anda bir tane personel var” açıklaması mecliste soğuk duş etkisi oluşturdu.

“ATM MEMURU KİMİN DANIŞMANI?”
Açıklamanın ardından Çarşamba’ da bu sözler infiale neden oldu. Çarşamba ve ülkemizde onlarca binlerce işsiz genç sokakta iş ararken Hangi milletvekilinin danışmanı ve diğer isim kimin akrabası, kimin adamı? sorusu gündeme geldi. Milletvekilinin adamının belediyeden hangi amaçla işe alınıp işe gelmeden maaş aldığının sorgulanması ve bu suçu işleyenlerin yargı önüne çıkartılması gerektiği konuşulmaya başladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset