1986 yılından beri hizmet veren Çarşamba Devlet Hastanesi eski binası ekonomik ömrünü tamamladığı iddiası ile yeni 2011 yılında inşaatına başlanılmış, 2014 yılında proje tadilatına gidilmiş ve 2019 yılında 56 Milyon TL’lik yatırım, 40 bin m2 alanda 250 yataklı şekilde tamamlanarak hizmete başlayan Çarşamba Devlet Hastanesi binasında bina yeni olmasına rağmen sıkıntı ve sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.
Yeni bina kesin teslimi yapılmamış olan hastane de acil çözülmesi gereken sorunların başında çatı olmaması ve çatıdan su akması konuları gündemden düşmüyor. Hasta ve hasta yakınlarının sık sık sosyal medyada gündem getirdikleri bina çatısı akması hakkında gazetemize ulaşan son şikayetlerde, “Hastane çatısı olmadığı için özellikle üst katlarda ki bazı birimlerde tabana naylon serilmek suretiyle hastalara müdahale edilebiliyor. Çatıdan sızan hatta akan yağmur suları koridorlara ve hatta üst katlarda ki hasta, doktor ve hemşirelerin de bulunduğu bölümlere kadar yağmur ve pis suların aktığı belirtilerek acil müdahale gerektiren alanlara herkese zor zamanlar yaşatıyor. Acil çözülmesi gereken sorun. Ayrıca hastane yeni yapılmasına rağmen zeminde de yer yer ıslaklıklar ve rutubet, nemler olduğu gözleniyor. Deprem bölgesi olan ilçemiz hastanesinde sismik izolatörü bırakın zemin sağlamlığı bile yok. Yetkililerimizin acil çözüm için çağrıda bulunuyoruz” şeklinde şikâyetler gündeme gelmeye başladı.
Konu hakkında Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanır atanmaz çalışmalara başlayan Opr. Dr. Uğur Sezgin, edindiğimiz bilgilere göre defalarca Sağlık Bakanlığına çatı sorunları hakkında yazışmalar yaptığı ancak geçen bunca süre sonunda Belediye Başkanı Halit Doğan ile birlikte mutlu sona ulaşıldığı bilgisine ulaşıldı. Çarşamba Devlet Hastanesi hakkında detaylı bilgi istediğimiz Hastane Yöneticisi Başhekim Opr. Dr. Uğur Sezgin, “Özellikle konuyla yakından ilgileniyoruz. Kaldı ki malum ülkemizi de üzüntüye boğan 11 ilimizi etkileyen deprem nedeni ile daha önceki yazışmalarımızı da göz önüne alan Sağlık Bakanlığımız depremle birlikte hastanemize gelerek depremle ilgili tüm kontrolleri gerçekleştirdiler. Binamızda depremle alakalı korkulacak sorun yok denildi. Çatı ile alakalı ise Sağlık Bakanlığımız onay verdi. Onay akabinde ödenek çıkartılarak çatı çalışması başlayacakken deprem olayı ile süreç uzamak zorunda kaldı. En kısa sürede bu konuda çözüme kavuşur kavuşmaz çalışmalarımıza burada da başlayacağız “ diyerek devam etti.
Sezgin,” Hastanemiz yeni olmasına rağmen eksikleri olan ve bu eksiklerin giderilmesi için gece gündüz çalışmaktayız. Mesela poliklinik ve diğer hizmetler aksamaması konularının yanı sıra hastaneye gelen hasta ve yakınlarımızın kantin sorununu çözebilmek için hastane ortasında ki bahçemize kantin projemizde çalışmalarını, projelerini çizdik beli aşama kat edildi ve yapımını kısa sürede yaparak tamamlamayı düşünüyoruz. Yine bölge hastanesi gibi çalışan hastanemizde 20 yataklı düzey 2. Yoğun bakın ünitesi onayını bakanlıktan aldık ve malzeme alımlarını yaparak en kısa sürede hastalarımızın hizmetine burasını da katmayı hedefliyoruz. Bu üç proje yani çatı, yoğun bakım ünitesi ve kantin projelerimiz yaklaşık 25-20 milyon TL ye mal olacak. Bunun yarısı hemen hemen onaylandı ödenek bekleniyor. Hastanemiz sorunsuz şekilde hizmet verecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımız ve hastalarımız ile hasta yakınlarımızın içi rahat olsun. Onları için her sorunu çözmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER-FOTO: Erol ŞEKER- İrem BAL- Yağmur AYAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.