Uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın kafi olduğunu kaydediyor.
Havucun, bol miktarda A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin daha sağlıklı olmasını belirten uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun cok faydalı olduğunu, her gün yenilen bir havucun da kanser tehlikesini yarıya indirdiğini belirtiyorlar.
• Bazı gıda zehirlenmelerini önlemektedir.
• İçerdiği yüksek lif sayesinde kabızlık çekenlere iyi gelmektedir.
• Kalp dostu olan havuç, kandaki kolesterol miktarını dengelemektedir.
• A, C, B1 ve B2 vitaminlerini bol miktarda bulundurur.
• Yaşlılar içn çok faydalıdır. Gözlerin daha iyi görmesini sağladığı bilinmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.