"Hükümetlerin destek vermesi gerekiyor"

"Hükümetlerin destek vermesi gerekiyor"
TFF Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, Haber Expres Gazetesi'ne açıklamalarda bulunarak kadın futboluna her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, Haber Expres Gazetesi’ne kadın futboluna yönelik açıklamalarda bulundu. Müdür Haluk Tan, kadın futboluna siyasilerin, yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetlerin destek vermesi gerektiğini söyleyerek, Samsun'daki kulüplerin bazılarında kadın futbol altyapısının oluşmaya başladığını belirtti.

"Tesisleşme anlamında destek gerekiyor"
Kadın futbolunun gelişebilmesi için tüm siyasetçilerin destek vermesi gerektiğini belirten TFF Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, "Samsun'da kadın futboluna öncülük yapan kulüpler oldu. Yabancılar Çarşısı bunların başında geliyor. Son yıllarda buna ilave olarak 4-5 kulübümüz daha var. Hatta belki ilk defa bu sene Samsun'da kadın ligi oynandı. Tabii ki şu anda futbola ilgi olarak baktığımızda erkeklerin şu anki potansiyeline ulaşması zaman alacak, ama kadın futbolu ciddi anlamda evlatlarımızdan, çocuklarımızdan ilgi görüyor. Geçmiş yıllara göre baktığımızda çevremizdeki illerde de bu potansiyellerin oluşmaya başladığını görüyoruz. Bu potansiyeller başladığı zaman doğal olarak süreç içerisinde ve aynı zamanda kadınların mevcut yaş gruplarının da ortaya çıkması ile birlikte tesisleşme anlamında, altyapı anlamında ciddi bir destek olması gerekecektir kadın futbolu ile alakalı. O yüzden mevcut belediye başkanlarımız, mahalli idarecilerimiz, hükümetimiz ve çevredeki bu işe ilgilenen insanların uzun vadede kadın futbolunun artık artacağını düşünerek bizler de bu işin içerisinde ciddi planlamalar yapılacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"Bazı kulüplerde altyapı çalışmaları yapılıyor"
Samsun'daki bazı kulüplerde kadın futboluna yönelik altyapı çalışmaları olduğunun altını çizen Müdür Haluk Tan, "Bazı kulüplerimiz kadın futbolunun çıkmasında öncülük yaptı. Bu öncülük yapan kulüpler, burada altyapılarında şu anda aynı futbolda mevcut yaş kategorilerinde çocuklarımızda, erkek evlatlarımızda olduğu gibi onlarda da yaş gruplarına göre idman programları oluşturulmaya başlandı. Bunu ilk başta biraz daha üst yaş grubunda başlamışlardı ama şimdi öğrenci sayılarında artması ile bu bölgemizdeki bazı kulüpleri de ziyaret ettiğimizde onlarda altyapılarına kadın futbolu koymaya başladılar. Yani erkek futbolu evlatlarımız ile beraber aynı zamanda kızlarımız da aynı kulüplerin içerisinde altta bir kurumsallaşma olarak oluşmaya başladı." diye ifade etti.

"Kadın futbolunun potansiyeli artacak"
Kadın futbolunun hızlı bir şekilde yükseleceğinden bahseden Tan, "Samsun'da ziyaret ettiğimizde de gördüğümüz bazı kulüplerimizin statü olarak kulüp anlamında belki bir müsabakalara katılma olayı gerçekleşmemiş ama altyapısında belli bir futbolcu kitlesini kadın futbolu oluşturmaya başladıklarını görebiliyoruz. Dolayısıyla bu kısa bir süre zarfında diğer kulüplerin de aynısını yapacağını görebiliyoruz. Çünkü bu talepler her yerden gelmeye başlayacaktır. UEFA'nın da bu noktada bunu destekleyeceğini biliyoruz. O yüzden kadın futbolunun hızlı bir şekilde potansiyelinin artacağını düşünüyorum." dedi.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir