İbrenin yönü değişti

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kuyumcu esnafı Harun Eskinler, 1,5 aydır altındaki durağanlığın bozulduğunu ve gram fiyatının yükselişe geçtiğini belirtti.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kuyumcu esnafı olan Harun Eskinler, altındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Altında son 1,5 aydır durağanlık yaşanıyordu. Sessizliğini bozan altın, ibrenin yönünü değiştirerek yükselişe geçti. Son haftalarda 2 bin 300 küsür bandında seyreden altın, yılın son çeyreğinde 3 bin lirayı bulması bekleniyor.

1.jpg

“Halkımız için alım fırsatıydı ama maalesf değerlendiremediler”
Altının yükselişe geçtiğini belirten esnaf Harun Eskinler, “Altın yatay düzeyde ilerliyordu. Halkımız için alım fırsatıydı ama maalesf değerlendiremediler. Aksine telaşa kapılıp yastık altındakini bozmayı tercih ettiler. Şu anda ibrenin yönü değişti ve yataydan dikeye doğru gitmeye devam ediyor. Şu anda altının gram fiyatı 2 bin 360 lira. Şu anda düğün ve fındık sezonu geldiği için altının gram fiyatı daha da yukarıya çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

“Yıl sonuna kadar da 3 bin liraya kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz”
Yılın son çeyreğinde altında ciddi yükseliş bekleyen esnaf Eskinler, “Ağustos veya Eylül ayında altında bir tık daha fazla yükseliş bekliyoruz. 2 bin 700 civarına çıkacağını tahmin ediyoruz. Yıl sonuna kadar da 3 bin liraya kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bununla beraber altın sezonu olduğu için arz talep durumu söz konusu olacak. Ve talep ne kadar olursa arz da o kadar olacaktır.” Şeklinde konuştu.

“Elindeki TL’yi bekletmek yerine altına döndürebilirler”
Altında yatırım yapmak isteyen vatandaşlara seslenen Eskinler, “Altının durağan zamanında yatırım yapamayan vatandaşlar şu anda elindeki TL’yi bekletmek yerine altına döndürebilirler. Yükselme trendi devam edecek.” Diye konuştu.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi