İKİ BELEDİYEYİ TEK KEFEYE KOYDU SUÇLU OLARAK GÖRMÜYORUM DEDİ

İKİ BELEDİYEYİ TEK KEFEYE KOYDU SUÇLU OLARAK GÖRMÜYORUM DEDİ
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir, öğrenciler öncülüğünde başlayan ve CHP’nin de destek olduğu 2 Nisan Tüketim Boykotu’nun siyasi bir çıkar amacı taşıdığını savundu.

Öğrenciler tarafından başlatılan ve bir gün boyunca tüketime ara verilen 2 Nisan boykotuna, başta ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel olmak üzere, birçok siyasetçi, işletme ve sosyal medya fenomeninin katıldığı açıklandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir, alınan boykot kararının piyasayı etkileyerek esnafı zor durumda bırakacağını belirtti. Ayrıca CHP’nin halkı sokağa çağırmasının tamamen yanlış olduğunu vurgulayan Candemir, Asarcık Belediye Başkanı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkilerinin aynı olduğunu vurguladı. Candemir, Herkesin yargılanabileceğini ancak mahkeme kararı olmadan Ekrem İmamoğlu hakkında kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını dile getirdi.

“BU BOYKOTUN ALTINDA SİYASİ ÇIKAR VAR”

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir, geçmişte Refah Partisi’nin defalarca kapatıldığını ancak teşkilatın hiçbir zaman vatandaşı sokağa çağırmadığını belirterek, “Vatandaşın sokağa çağrılmasını uygun bulmuyoruz. Sokakta polise ya da vatandaşa bir şey olabilir bunun vicdani ve ahlaki boyutu var. Bu boykot piyasayı etkiler, esnafa ve topluma zarar verir. Bu boykotun altında siyasi çıkar olduğu için hassas bir konu. Siyasi bir parti tarafından vatandaşın sokağa çağrılmasına karşıyız.” ifadelerini kullandı.

“BEN İMAMOĞLU’NU SUÇLU OLARAK GÖRMÜYORUM”

Daha önce vatandaşların sokaklara döküldüğü olayların yaşandığını hatırlatan Candemir, bunların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayarak, devlete isyan edilemeyeceğini söyledi. İmamoğlu hakkındaki sürece değinen Candemir, “İmamoğlu’nun suçluluğu ispat edilmemiş, mahkeme kararı verilmemiş bir durum söz konusu. Yani suçluluğu kanıtlanmadıkça herkes masumdur. Yargılanması, illa suçlu olduğu anlamına gelmez. Görevden alınmasıyla ilgili olarak savcı uygun görmüş ve bu karar alınmış, ancak suçlu olduğu kesinleşmiş değil. Ben İmamoğlu’nu suçlu olarak görmüyorum. Yarın bir gün onun yurt dışına çıkmayacağını kim garanti edebilir? İBB Başkanı’nın yetkileri ile Asarcık İlçe Belediye Başkanı’nın yetkileri arasında bir fark yok, sorumlulukları aynıdır. Çok oy almış olmak, bir ayrıcalık yaratmaz. Herkes yargılanabilir. İmamoğlu ile ilgili süreci ilerleyen günlerde göreceğiz. Adalete ve hukuka güvenmek lazım.” dedi.

Kaynak:ŞÜKRÜ KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset