OKA'ya sunulan projelerden başarılı bulunan 5 projeden biri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan 'Kurumsal İstatistik Analiz Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi' projesi oldu. Projenin kabul edilmesinden ve imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Kurumsal kapasitenin artırılması ve bölgesel gelişime katkı sağlaması amaçlanan ve OKA 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan 'Kurumsal istatistik Analiz Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi' projemiz ile ildeki sağlık hizmetlerinin mevcut durumundan haberdar olmak, verileri göstergelere dönüştürüp bölgesel sağlık hizmetlerini değerlendirmek, hizmet kalitesini artırmak, bölgesel ve ulusal kullanıma sunmak, uluslararası veri taleplerini karşılamak, coğrafi dengesizlikleri ortaya koymak, aksaklıkları belirlemek ve bunlara müdahale etmek amaçlanmıştır. Eğitim alan bireylerin bilimsel yayınları inceleme, değerlendirme, kapasitelerinin artmasına, katkı sağlaması ve bu etki sonucunda eğitim alan kurum personeli ve idarecilerin nitelikli analiz ve yorumlama kapasitelerine katkı sağlaması beklenmektedir" dedi.
Sağlık alanındaki bilgiler istatistiksel analizlerden geçirilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kasapoğlu, "Bu doğrultuda istatistiksel analiz programları gelişen ve değişen günümüz koşullarına göre sürekli güncellenmekte ve farklılık göstermektedir. Bu noktada Samsun İl Sağlık Müdürlüğü personelinin güncel istatistiksel analiz programlarına adaptasyonları sağlanacaktır. Kurum kapasitesinin arttırılmasında kişisel gelişim önemli rol oynamaktadır. Eğitim alan bireylerin bilimsel proje yürütme, eldeki verileri değerlendirme, karşılaştırma, bölgesel farklılıkları ortaya koyma, hizmet kalitesini artırma yönünde çözüm üretme kapasitelerine katkı sağlanacağı beklenmektedir. SPSS ile araştırmalar bilimsel yöntemlerle ve istatistiksel analizlerle kolayca gerçekleştirebilecektir. İdareciler amaca uygun kararları verebilmek için problemleri doğru biçimde tanımlayabilecektir. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü uygulamaları ve projeleri öncelikle TR83 bölgesi illerde model olarak alınacak ve benzer çalışmaların yapılmasında çok geniş bir çarpan etkisi oluşturacaktır" diye konuştu.
Kurumsal İstatistik Analiz Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi projesi ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelin alacağı eğitim hakkında da bilgi veren Kasapoğlu, "Kurum personeli araştırmalara yönelik anket tasarlayıp, anket analizini gerçekleştirip, sonuçlarını grafik ve tartışma biçiminde raporlayabilme becerisi kazanacaktır. Kurum personeli SPSS paket programı ile temel ve ileri seviyede istatistiksel veri analizleri yapabilme becerisi kazanacaktır. Sağlık alanındaki bilgiler istatistiksel analizlerden geçirilerek değerlendirilmelidir. Bu doğrultuda istatistiksel analiz programları gelişen ve değişen günümüz koşullarına göre sürekli güncellenmekte ve farklılık göstermektedir. Bu noktada Samsun İl Sağlık Müdürlüğü personelinin güncel istatistiksel analiz programlarına adaptasyonları sağlanacaktır. Kurum personelinin kişisel gelişimi kurumsal kapasiteyi artıracaktır. Eğitim alan personelin bilimsel proje yürütme, bilimsel veri ve yayın üretme konularında onlara destek olarak hem bireyin kariyer gelişimine hem de kurumların bilimsel veri ve yayın üretme kapasitelerine katkı sağlanacaktır. Araştırmalar bilimsel yöntemlerle ve istatistiksel analizlerle kolayca gerçekleştirebilecektir. Kurum çalışanları çözüme uygun kararları verebilmek için problemleri doğru biçimde tanımlayabilmek ve araştırma probleminin esas nedenlerini ortaya çıkarmak amacıyla ele alınan değişken verilerini detaylı olarak düzenlenmeyi ve gerekirse değişkenlerle ilgili çok boyutlu tanımlamalar yapabilmeyi öğrenecektir" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.