“İnsan gibi yaşamıyoruz”

Emeklilere ek zam yapılacağı günlerdir gündemde yerini korurken, Samsun’un Çarşamba ilçesinde vatandaşlara emekli zammı ne kadar olması gerektiğini sorduk.

Günlerdir gündemde yerini koruyan emeklilere yapılacak ek zam talebini vatandaşlar Haber Expres gazetemizde değerlendirdi. Vatandaşlar, hiçbir umutları kalmadığını söyleyerek vergilerden dolayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirdi. Ayrıca, Çarşambalı vatandaşlar emekli maaşının en az 20 bin TL olması gerektiğini belirtti.

“Devlet bize bakamıyor”

Devlete yıllarca hizmet ettiklerini vurgulayan Çarşambalı emekliler, “Şu anda emekli bitmiş durumda. Ne kadar zam yaparlarsa yapsınlar, insan gibi yaşamıyoruz. Allah aşkına, 10 bin TL ile nasıl insan gibi yaşayabiliriz? Hadi ara zam yapıldı diyelim, en fazla 2 bin TL yapılacak, neye yarayacak? Ev kiraları almış başını gidiyor, en düşük ev kirası 10 bin TL’den başlıyor. Yazıktır günahtır, biz insan değil miyiz? Yıllarca bu devlete hizmet ettik ama bakıyoruz ki bu devlet bize bakamıyor, yazıklar olsun. Yani hadi diyelim zam yapıldı, yine yetmeyecek. Çünkü ne kadar zam yapılırsa yapılsın, fiyatlar arttığı için hiçbir işe yaramayacak. O yüzden ister 20 bin olsun, ister 50 bin olsun, bir işe yaramayacak. Emekli kendi başının çaresine bakacak bu saatten sonra.” diye ifade etti.

“Herkes başının çaresine baksın”

Bakan Mehmet Şimşek’e eleştirilerinde vatandaşlar, “Ben şahsen ara zam fazla beklemiyorum, devletin durumu belli, emekliler belli, durum ortada. Hiçbir emekli de şunu diyemez: Bana emekli maaşı yetiyor diyemez. Herkes perişan durumda, ne olacak halimiz gerçekten bilemiyoruz. Zaman gösterecek. Hayır, baktığımız zaman zam yapılsa da bir faydası olmayacak bence. Çünkü zam yapılınca her şey daha kötü oluyor, o yüzden bu şekilde herkes çaresine baksın diyebilirim. Bakan Mehmet Şimşek bey zaten önüne gelen şeyden vergi almaya çalışıyor. İnsanlar perişan durumda, inşallah sonumuz hayır olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel