İşitme Engellilerden “Engelliler Haftası” Etkinliği

İşitme Engellilerden “Engelliler Haftası” Etkinliği
19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu, “Engelliler Haftası” kapsamında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir etkinlik düzenledi

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve işaret diliyle İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program yapılan konuşmalar ile devam etti.

isitmengeli2.jpg

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Saffan Bölükbaş, “Engelli kelimesini kullanırken sadece haftanın adı ‘Engelliler Haftası’ olduğu için bu kelimeyi kullanıyorum. Aslında bu öğrencilerimin hepsi birer özeldir. Bu özel öğrencilerimiz için yaptığımız her türlü hizmet onların toplumda yaşantılarını güzelleştirebilmeleri için bir hizmet ve aynı zamanda kendi geleceğimiz için yapılmış bir hizmettir. Çünkü bugün elimiz tutabilir, gözümüz görebilir, ayağımız yürüyebilir. Vücudumuzun bütün organları sağlam olabilir ama unutmayalım ki her ar hepimiz birer engelli adayıyız. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetleri bunu göz önüne alarak yaparsak gerçekten onlara yaptığımız hizmetlerin çok daha fazlasını yapma gereğini kendimizde hissetmiş oluruz” dedi.

isitmengeli1.jpg

ÇETİNKAYA: “DÜŞÜNME KAPASİTEMİZ YERİNDE İSE ENGELLİ DEĞİLİZ”

Düşünmede sıkıntısı olmayan kimsenin engelli olmadığını belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, “Timur, büyük bir imparatorluk kurmuştur. Timur, hem çolaktır hem de engellidir. Köleliği kaldıran Amerikan Başkanı Abraham Lincoln da bir engellidir. Elektriği bulan Edishon’da bir engellidir. Beethoven’da engellidir. Bu engelin aslında bakarsanız vücudunuzdaki bir engelden ibaret olmadığını gösterir. Bizim beynimizde bir sorun yoksa düşünme kapasitemiz yerinde ise biz engelli değiliz. Engelli öğrencilere ya da ailelerine acıma duygusuyla bu günleri yapıyorsak yanlış yapıyoruz. Toplumumuz engelliye ne kadar önem veriyorsa o derecede gelişmiş ve kalkınmış bir toplumdur. Ülkemizde de son yıllarda engellilere verilen çok güzel çalışmalar var. İnşallah bu çalışmalar daha güzel noktalara geldiğinde biz de o muhasır medeniyetler seviyesindeki ülkeler arasında yerimizi aldığımızda bu gelişmeleri daha güzel göreceğiz” diye konuştu.

Etkinlikler daha sonra Sakarya İlkokulu öğrencilerinin işaret diliyle Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü söylemesi ile devam etti. Türkünün ardından Türkiye’nin ilk tersine kaynaştırma sınıfı olan 19 Mayıs İşitme Engelliler Okulu Ana Sınıfı öğrencilerinin Kafkas yöresi halk oyunu gösterisi ile sürdü. Etkinlikler daha sonra Özel Eğitim Meslek Lisesi tiyatro gösterisi, 19 Mayıs İşitme Engelliler okulu öğrencilerinin modern dans gösterisi ve Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin işaret diliyle “Bana Bir Masal Anlat Baba” şarkısını seslendirmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim