iŞTE YENi DOĞAN ÇETESiNiN ÖRGÜTSEL ŞEMASI

iŞTE YENi DOĞAN ÇETESiNiN ÖRGÜTSEL ŞEMASI
İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında kolluk kuvvetlerince hazırlanan fezlekede, suç örgütünün şeması ve yaptıkları usulsüzlükler yer aldı.

stanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, "yenidoğan çetesi" adı verilen suç örgütüne yönelik operasyonlarda çete lideri Dr. Fırat Sarı ve diğer yöneticiler gözaltına alındı. Fezlekede Sarı’nın örgüt lideri olduğu ve birçok yasa dışı faaliyeti yönettiği tespit edildi.

Örgüt Yönetiminde Sağlık Çalışanları

Soruşturma kapsamında Dr. İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Demir'in de örgüt yöneticileri arasında olduğu belirlendi. Çetenin sağlık sektörü içinde güçlü bir ağ oluşturduğu ve yasa dışı faaliyetlerini bu ağ üzerinden yürüttüğü ortaya çıkarıldı.

yenidogan-cetesi-iddianamesinde-suphelilerin-17951919-1758-m.jpg

Suç Örgütünün Üyeleri Hastanelerde Görev Yapan Hemşirelerden Oluşuyor

Fezlekede, çetenin üyeleri arasında sağlık çalışanlarının yoğunlukta olduğu görülüyor. Renas Kılıç, Serdar Yüksel, Fehmi Alperen, Hakan Doğukan Taşçı gibi isimlerin yanı sıra birçok hemşirenin de örgüte dahil olduğu belirlendi.

11 Hastanede Örgüt Üyeleri Hasta Takibi Yapıyordu

Soruşturmanın en dikkat çekici noktalarından biri ise suç örgütünün, İstanbul’daki 11 hastanede görevli hemşireleri kullanarak hasta takip sistemini manipüle ettiği tespitleri oldu. Özellikle yenidoğan bebeklerle ilgili usulsüz işlemler yürüttükleri ortaya çıktı.

Kaynak:HABERLER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel