İstiklal Marşı Şairi Çarşamba’da Anıldı

İstiklal Marşı Şairi Çarşamba’da Anıldı
Çarşamba Kaymakamlığınca hazırlanan ve İstiklal Marşının kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi

Çarşamba Kaymakamlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğü Değirmenbaşı Orta Okulu öğrencilerinin katıldığı ‘İstiklal Marşının kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Çarşamba Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. ‘İstiklal Marşının kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı çerçevesinde törenin açılış konuşmasını Değirmenbaşı Ortaokul Müdürü Ahmet Çiçekdenk Mehmet Akif ve İstiklal Marşının kabulü konusunda kısa bir konuşma yaptı.

anma1.jpg

Konuşmadan İstiklal Marşının yazımı konusuyla ilgili slayt gösterisinin ardından Kompozisyon ve şiir dallarında ilçe de gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildikten sonra Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirleri Değirmenbaşı Orta Okul Müzik Öğretmeni Ahmet Temiz ve Belediye Konservatuarı hocası Kutlu Emirlinin katılımı ile okul öğrencileri Beyza Torun ve Beyza Akan tarafından ‘Gitme ey yolcu ve Ya rab bizi kahretme’” adlı besteleri seslendirildi.

anma2.jpg

  Tören de Mehmet Akif Ersoy a ait şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşı şirinin tamamı okunarak tören sona erdi. Törene Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen İsmail Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Uğur Yeşildal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, MHP İlçe Başkanı Süleyman Akdemir’in yanı sıra kurum amirleri ve okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

anma4.jpg

anma3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber