İYİ Partili Bedri Yaşar’dan YEDAŞ’a tepki!

İYİ Partili Bedri Yaşar’dan YEDAŞ’a tepki!
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Meclis Başkanlığına sunduğu "Tarımsal sulama yapılan tarım arazilerinde, her tarlaya ayrı bir elektrik sayacı ve abonelik uygulamasının tarımsal üretimdeki olumsuz etkileri" hakkındaki önerge AK Parti ve MHP'ni

Üretici maliyetlerden dolayı üretmekten vazgeçiyor; gıda enflasyonu patlıyor

TBMM’de verdiği araştırma önergesine ilişkin konuşmasında gıda enflasyonunun %91.63’e kadar yükseldiğini belirten Bedri Yaşar; “Bu durum tarımsal üretime olan ihtiyacın her geçen gün katlanarak arttığını göstermektedir. Gıda enflasyonundan kurtulmanın tek yolu daha düşük maliyetlerle daha fazla üretmekten geçmektedir. “dedi.

Samsun’un tarımsal üretim bakımından önemine vurgu yapan Bedri Yaşar; Samsun’un hemen hemen her ilçesinde tarım yapıldığını, Türkiye’nin sebze üretiminin %20’lik kısmının bile Samsun’dan karşılandığını belirtti.

Bedri Yaşar Samsun’da yapılan tarımsal üretime ilişkin konuşmasında;

“Samsun’da topraklarının yüzde 38,46’sında, toplam 374,094 hektar üretim yapılmaktadır. Samsun’un topraklarının yüzde 29,5’lik bölümü yaklaşık 217,391 hektarlık alan sulanabilir alanlardan oluşmaktadır. “dedi.

YEDAŞ uygulaması yüzünden Samsunlu tarlasını sulayamaz hale geldi

YEDAŞ’ın aldığı son karar gereğince tarımsal sulama yapılan arazilerde her tarla için ayrı bir elektrik sayacı bağlanmasının ve abonelik yapılmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Bedri Yaşar; bu uygulama ile üreticiler için yıllık elektrik faturası ödemesi yerine aylık elektrik fatura sistemine kapı aralandığını söyledi.

Her tarla için ayrı ayrı abonelik yaptırmayanlara cezaların kesilmeye başladığını söyleyen Bedri Yaşar; bu uygulamanın devam etmesi durumunda Samsunluların ya tarlalarını sulamaktan vazgeçeceklerini ya da üretimi bırakacaklarını vurguladı.

Bedri Yaşar konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Her tarla için ayrı elektrik sayacı ve abonelik hizmeti yalnızca bir tarla için 400 metre kablo kullanıldığında sadece 25 bin TL kablo ücreti, 10 adet direk için 13 bin 500 direk ücreti ödenmektedir. Bunun yanında üretici, 5 bin TL abonelik ücretine, 670 TL DSİ kuyu aplikasyon ücretine katlanmak zorunda kalacaktır. Bir tarla için üreticinin ve çiftçilerin cebinden toplamda 44 bin 170 TL para çıkmış olacaktır. Bir tarla için bile bunu uygulamak mümkün değildir. Tarımsal üretim maliyetleri iyice artmış ve üreticinin ve tüketicinin belini bükmeye başlamıştır. Benzine 1 yılda yüzde 224,motorine yüzde 238 oranında zam yapılmıştır. Gübre yüzde 600, ilaç yüzde 233, tohum yüzde 110 artmıştır. YEDAŞ bu uygulamadan ve üreticilere ceza kesmekten vazgeçmelidir.”

 

Salıpazarı Barajında bir arpa boyu yol alınamadı!

Konuşmasında; ülkemizde son dönemlerde yaşanan sel felaketlerinden Samsun’un da nasibini aldığını da belirten Bedri Yaşar; bunun önüne geçmek için 2017 yılında Terme Çayı üzerinde bir baraj kurulması planlandığını; ancak temeli atılan barajda bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi.

İYİ Parti’li Yaşar; Samsunluların büyük bir felaket yaşamaması için barajın biran evvel tamamlanması gerektiği konusunda hükümeti uyardı.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir