Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda yapılan açıklamada, “Araç içersinde toplam ağırlığı 750 kg olan kuzu karkas ve çuvallar içersinde kuyruk yağlarının bulunduğu, söz konusu ürünlerle ilgili olarak Yurtiçi Hayvansal Ürün Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu bulunmadığı, ayrıca ürünlerin frigoririk (soğutuculu) olmayan araçla sevk edildiğini tespit edilmiştir. El konularak Çarşamba Mezbahası soğutucusuna bırakılan ürünlerle ilgili olarak müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından yapılan inceleme ve fiziksel muayene sonucunda; ürünlerin insan tüketimi açısından uygun olmadığı tespit edildiğinden ürünlerin imhasına, ilgililer hakkında 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu gereğince yasal işlem yapılmasına karar verilmiştir.” Denildi.
Kaçak etlerin İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrollerinin gözetiminde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Katı Atık Depolama Tesisinde kireçlenip gömülerek imha edildi.
HABER: Sezer ÇOBAN – Kenan GÜN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.