KADERİNE TERK EDİLEN GRUP YOL ÇİLESİ

KADERİNE TERK EDİLEN GRUP YOL ÇİLESİ
Çarşamba İlçesinin deniz sahiline ulaşım ile grup yollarının en büyük ve geniş yollarından olan Çarşamba – Kızılot - Durusu ana grup yolu, vatandaşlara ızdırap olmaya devam ediyor

Samsun'un Çarşamba ilçesi Kızılot- Durusu mahallelerini birbirine bağlayan yol 10 yıldır çözüme kavuşmayı bekliyor.  Vatandaşlara özellikle gece karanlığında zor anlar yaşatan yolda araçları ile seyir halinde olan vatandaşlar hem dua ediyor hem de gideceği yere bir an önce ulaşmayı istiyor.

‘SÜRÜCÜLER ARAÇ SÜRERKEN YOL ARIYOR’

Tek gidiş-tek dönüş çift şeritli yol halinde faaliyette olan yolda vatandaşlar yolu bulabilmek için kendine yeni geçiş yeri arıyor.  Araç sürücüleri mevcut karayolunun çukur ve çevre ile birleşmesi nedeni ve uzun yıllardır bakımsız ve onarım yapılmamış olması nedeni ile çukur ve su göletleri nedeni ile vatandaşların iş yeri veya bahçelerinin önünden alternatif yol açarak grup yolunu kullanarak ulaşım sağlıyorlar. Kalan yolda ise çukurlardan kaçmaya çalışan sürücüler çift şerit yolu tek şerit olarak kullanmak zorunda kalıyorlar.

‘GECELERİ SEYİR TEHLİKELİ OLUYOR’

Gündüz seyir halinde ilerleyen araçlar düz yolda sağa sola geçerek yoldaki çukur ve bozuk yerlere araçlarını düşürmeden ilerlemeye çalışırken asıl ızdırap geceleri yaşandığı iddia ediliyor. Kimi vatandaşlar özel araçları ile kimisi ise tarım araçları ile köy içinde gece karanlık çöktüğünde ilerlemeye çalışırken zor anlar yaşadıklarından yakındı. Karanlık çöktüğünde yolu görüp ilerlemeye çalışmanın daha zor olduğunu dile getirerek bir an önce düzelmesini istedi. Özellikle yolu bilmeyen yabancı araçlar başta olmak üzere çoğu zaman yağışlı havalarda yolu bulmanın imkansız hale geldiğinden yakınarak en kısa sürede yapılması için çağrıda bulundular.

‘HÜKÜMETİ ELEŞTİRMEK İÇİN Mİ?’
Bu arada Durusu- Çarşamba grup yolunun Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğu için Kavakdibi mevkii ile Allı Mahallesi arasında yer yer çukurları kapatmak için kum- çakıl tepeleri ve onarım için malzemelerin dökülmeye başlandığı belirtilirken vatandaşlar da yolun yapılmasının tehlikeye gireceği endişesi ile soru kim sorarsa “Derdiniz, yapmak istediğiniz ne?. Siz hükümeti karalamak kötülemek için yapıyorsunuz. Bakın belediye Başkanımız Mustafa Demir malzemeleri döktürüyor en kısa sürede yapacak yolumuzu” diyerek mutla ama endişe ile çalışmaların başlamasını bekliyorlar.

‘HİZMET İSTEMEK ELEŞTİRİYSE, NEDEN OY KULLANIYORUZ?’
Bir başka kısım vatandaş ise ‘10 yıldır her seçimde söz verildiğini ama kimsenin ilgilenmediği için kaderlerine terk edildiğini, bu işin hükümeti karalamak değil hizmetin gelmediğini haykırmak. Takım tutar gibi partizancılık başka yol hizmetinin yerine getirilemediğini dile getirmek başka. Biz onu diyemedikten bunu isteyemedikten sonra neden seçim yapıyorlar neden oy kullanıyoruz ki?’ Diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

a-030.jpgb-027.jpgc-020.jpg

s-011.jpg

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber