Geçtiğimiz 18 Haziran Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ, üniversite hastanelerine istisnai bir hak verdi. Tebliğ bypas, kapak ve diğer tüm kalp ve damar cerrahisiyle ilgili işlemler için hastalardan fark alma hakkını sadece üniversite hastanelerine tanındı.
KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ BRANŞINDAKİ İŞLEMLERE ÜCRET
SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik yapılmasına dair tebliğin ikinci maddesinde, "Ayrıca yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyesi tarafından verilen SUT'un 2.1.1 numaralı maddesi kapsamındaki sağlık hizmetleri ve (vakıf üniversiteleri hariç) kardiyovasküler cerrahi branşında yapılan cerrahi işlemler için de ilave ücret alınabilir" dendi.
PARA ÖDEMEDEN MÜMKÜN DEĞİL
Öte yandan kalp ve damar cerrahisiyle ilgili hemen tüm operasyonları üniversite hastanelerinde öğretim üyeleri yapıyor. Dolasıyla ameliyat olacakların bu farkı ödemeden hizmet alması mümkün görülmüyor. Hastaların ceplerinden çıkarak, hastanelerin döner sermayesine girecek bu ek ücretler, SGK'nın ödemeleri nedeniyle maddi açıdan zor durumda olan üniversite hastanelerin bütçelerine katkıda bulunacak
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.