HABER-FOTO: BURAK ÇALIŞKAN
Kantinlerde Hijyen Yönetmeliği semineri dün Çarşamba Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Seminerde Samsun İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Doktor Sibel Özçakmak vatandaşlara ve kantin işletmecilerine bilgi verdi.
Seminerde açıklama yapan Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman, önemli olan işin ticari boyutu değil sağlık boyutu olduğunu ifade etti. Akman açıklamalarının devamında,” Eğer kantinlerde satılan malzemeler sağlıklı olmaz ise sağlık sorunları baş gösterir. Kantinlerden alınan ürünler nedeni ile gıda zehirlenmesi yaşanması birey olarak herkesi üzer. Bu programı düzenleyenlere teşekkür ederim. Yapılan denetimlerde aksaklık olmuş olabilir. Bu aksaklık ve eksikliklerin düzeltilmesi için, okul idarecileri ve kantin işletmelerine zaman zaman uyarılarda bulunuyoruz. Çok şükür ki bugüne kadar Çarşamba’da bu tür bir sorunla karşılaşmadık. Kantinci arkadaşlarımıza buradan tekrar sesleniyorum önemli olan işin ticari boyutu değildir. Önemli olan sağlıktır” dedi.
Seminerden sonra açıklama yapan, Samsun İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Doktor Sibel Özçakmak, “ Bundan sonra işleyiş tamamen gıda işletmecisi mantığına göre işlemeye başladı. Hammaddenin kantine girişinden öğrenciye ulaşmasına kadar her şey artık daha sıkı şekilde denetlenecek. Bu denetleme kapsamında uygulanan cezalar neye göre uygulanacak bu konulara değineceğiz. 9 Nisan’da başladığımız seminer 17 ilçede uygulanacak” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.