Yolun açılmasıyla birlikte Karadeniz güzergahında trafik büyük ölçüde rahatlayacak
1989 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte günümüze kadar gelen süreç içerisinde Karadeniz ve Kafkasların jeo-stratejik, siyasi, ekonomik ve sosyal yönden büyük önem kazanması Karadeniz Sahil Yolu’nun önemin arttırdı. Kıyılara dolgu yapılmasıyla inşa edilen otoban sahil yolu trafiğini büyük ölçüde hafifletirken, dolgu ve otoban yapılmayan tek il olan Ordu’da trafik geçişi adeta çileye dönüşüyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tespitlerine göre, Ordu şehir içi yolunda günde 80 bir araç geçiş yaparken, bu rakam yaz aylarında 120 bin seviyelerine ulaşıyor. Bu özelliğinden dolayı Karadeniz Sahil Yolu’nun en dar ve kritik noktası özelliğini taşıyan ve büyük bir zaman kaybına sebep olan Ordu ilindeki trafik açılması için 5 yıl önce temeli atılan çevre yolunun inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak. Perşembe ilçesi Akçaova'dan başlayıp Boztepe'nin altından biri 3 bin 300 metrelik diğeri 2 bin metrelik toplam 5 bin 300 metrelik iki ayrı tünelle, viyadükler ve duble yollarla Ordu’yu arkadan geçerek sahil yoluna bağlanacak 20 kilometrelik yolda inşaat hızla sürüyor. Tünel ve viyadük inşaatlarının bitirildiği yolda halen kavşak çalışmaları yapılıyor.
VALİ: “SONBAHARDA AÇILACAK”
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz Sahil Yolu'nun Türkiye’nin Kafkasya, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri'ne doğru uzanan en önemli çıkış kapılarından birisi olduğuna dikkat çekti. 1990’lı yıllarda Karadeniz Sahil Yolu yapılırken halkın tepki göstermesi daha sonra hükümetinde bunu uygun görmesiyle Ordu sahiline dolgu ve otoban yapılmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Her ne kadar bölünmüş yol olsa bile şehir içi geçişi aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu. Hem Ordu şehri hem de sahil yolu trafiği bu yolda birleşince ister istemez anormal bir trafik sıkışıklığı oluyor. Biz de ister istemez güzergahı rahatlatmak için trafiği kapatıyoruz. Bu sorunu çözmek için 5 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu inşaatı sürüyor. Coğrafi şartlar sebebiyle tüneller, viyadükler ve kavşaklardan oluşan bu yol eski parayla katrilyonluk yeni parayla milyarlık bir iş. Bu sene açılıyor Allah’ın izniyle. En kötü ihtimalle Ekim ve Kasım gibi açılır. Bu durum Ordu trafiği ve saatlerce yol kenarında bekleyen transit araçlar için güzel bir gelişme olacaktır” dedi.
1.5 SAATLİK GEÇİŞ 25 DAKİKAYA DÜŞECEK
Vali Balkanlıoğlu, şehir içinde 12 yaya geçidi, 16 kavşak bulunduğunu, TEDES ve trafik ışıkları hesaba katıldığında Ordu merkezine giren bir aracın bazen 1.5 saatte zor çıktığını da hatırlatarak, “Bu yol açıldığında trafik 25 dakikaya düşüyor. Eğer normal trafik hızında seyrederse 15 dakikada Ordu’dan geçebilirsiniz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.