KARAMAN; ‘EYLEM PLANIMIZ HAZIR’

KARAMAN; ‘EYLEM PLANIMIZ HAZIR’
Saadet Partisi (SP) Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, meclise sunulması beklenilen sokak köpeklerine yönelik yapılan yasa teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, AK Parti heyeti tarafından meclise sunulması beklenilen başıboş sokak köpeklerine yönelik yeni yasa teklifi hakkında Gazetemiz muhabirlerine özel açıklamalar da bulundu. Karaman, Türkiye’nin her bir tarafında olduğu gibi Ankara'nın göbeğinde de çocukların okula giderken köpek saldırısına uğradığını dile getirdi.

SP Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, İstanbul'da 550 bin, Ankara'da 350 bin, İzmir'de ise 650 bin başıboş köpek olduğunu belirterek, Saadet Partisi olarak yeni çıkartılacak olan teklifi takip ettiklerini ve bununla ilgili eylem planları olduğunu söyledi.

SP olarak, sokak hayvanlarına yönelik yasa tekliflerini sunduklarını dile getiren Karaman; “Belediyeler sokak köpeklerine barınma yerlerini sağlamalı. Sahiplenme teşvik edilebilir. Aynı zamanda Okullarda bunun eğitimi verilebilir. Hayvanların kısırlaştırılma işlemi yapılmalı ve sahiplendirilecek olan hayvanlara çip takılarak takip edilmeli ve sokağa bırakıldıkların da hayvan sahiplerine ceza verilmeli. Hayvanların insanlara, insanların da hayvanlara zarar vermeyeceği bir ortam oluşturmak hepimizin görevi olmalı” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset