97 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcıyı buluşturan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, hem Türk spor tarihinin hem de Deaflympics tarihinin en geniş katılımclı organizasyonu oldu. Samsun, hem şehir olarak, hem de organizasyon olarak böylesi büyük bir organizasyonda misafirlerini mutlu etmeyi başardı.
Samsun’da ilk Deaflympics tecrübesini yaşayan sporcular kadar, daha önce birçok büyük organizasyonda görev alan idareciler de Deaflympics 2017’den mutlu ayrıldı.
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi ICSD’de bir yılı aşkın süredir futbol teknik delegesi olarak görev yapan Rosario De Caro, birçok uluslararası organizasyonda görev aldığını söyleyerek, “Samsun’da koordinasyon çok iyiydi. İletişim, plan ve programlama, kısacası her şey üst düzeydeydi. Şaşırdığım bir diğer hadise ise seyircilerin müsabakalara ilgisi oldu. Tıklık tıklım dolu tribünler vardı. Özellikle de duyan seyircilerin müsabakalara bu kadar ilgi göstermesine şaşırdım” diye konuştu.
ABD Erkek Voleybol Milli Takımı forması giyen Daniel Moreno ve Ryan Poindexter da Samsun’u güzel hatırlayacak isimlerden ikisi. Moreno Türkiye’nin kültürünü, yemeğini, güneşini ve dondurmasını asla unutmayacağını söylerken, Poindexter da Samsunluların sıcakkanlı ve misafirperver tutumlarından etkilendiğini belirtti.
“SİYASET DEĞİL SPOR ÖN PLANDAYDI”
Yunanistan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Iosif Stavrakakis de Samsun’dan mutlu ayrılan yöneticilerden biri. Ufak tefek sıkıntılar hariç organizasyondan çok memnun olduğunu kaydeden Stavrakakis, “Sokakta insanların Yunanlı olmama rağmen ilgisi beni sevindirdi. İnsanlar siyaseti kenara atmış. Burada politikadan ziyade sporun önde olması beni mutlu etti” diye konuştu.
Samsun’daki oyunlar, katılımcılarından aldığı övgülerin yanında, ICSD Başkanı Valery Rukhledev’in, “Tarihin en iyi Deaflympics’iydi” sözleriyle de hatırlanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.