İlkadım İlçesinin Uzgur Mahallesi Muhtarı Neşat Avlar, kimseden yardım alamadıklarını dile getirererk köprüyü kendi imkanlarıyla halkla birlikte yaptıklarını söyledi.
Muhtar Neşat Avlar; geçen yıl yaşadıkları sel felaketinden sonra bölgede vatandaşların çektikleri sıkıntılardan bahsetti. Bir çok yetkili makamlara gittiğini ancak beklediği yardımı bir türlü alamadığını belirnten Avlar, gelişen süreci anlattı:
'ÜÇ AY MAĞDUR KALDIK'
"Burası Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde. Köy Hizmetleri'ne, Devlet Su İşleri'ne, Karayolları'na, İlkadm Belediyesi'ne dilekçe verdim, bu köprürünün yapılması için. Eski bir köprü vardı burada. Sel, aldı gitti köprüyü. Üç ay burada bu mahallenin halkı mağdur kaldı. Çocukları bazen okula gidemedi. Traktörü olan traktörüyle geçti, olmayan annesini babasını sırtına alıp sudan geçirdi."
DİLEKÇELERE CEVAP: BİZ YAPAMAYIZ
Muhtar Avlar konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dilekçelerin cevabı, biz yapamayız. Büyükşehir sınırları içersinde dendi bana. Bunu Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri, Karayolları ve İlkadım Belediyesi dedi. Büyükşehir Belediyesi'nden de cevap geldi, 'bizim paramız yok. Heyelan bölgesi olduğu için köprü de yapamayız. İmardan geçmedi' dendi. Bunun üzerine iş başa düştü dedik ve biz yaptık. Vatandaş ineğini sattı, danasını sattı, bize yardımcı oldu. Biz de vatandaşın yardımıyla bu köprüyü bu duruma getidik. Şimdi ise köprü çalışıyor ama bu köprü suyun altında kaldı. Altı boşalmadı. Köprünün üst ve alt tarafının boşalması lazım. Hiç bir devlet kuruluşundan gelip yardımcı olmadılar. Hiç bir devlet dairesinden köprünün ayaklarını kazdırmak için yardım alamadım. Makina göndermediler bana. Bir müteahhit kepçesini gönderdi, 50 tonluk kepçesi 3 ay köprünün yanında kaldı. İhtiyaç olduğunda makinayı kullandılar. Köprünün ayaklarını kazdılar. Köprü yapıldığı zaman İlkadım Belediyesi'ne gittim, 'köprünün önü arkası dolacak, geçiş vereceğim, makina gönderin, dolgu yapalım' dedim. Traktör kepçe gönderdiler. İş yapamadı. Ondan sonra Büyükşehir Belediyesi malzeme gönderdi, köprünün girişini çıkışını doldurdu." ifadelerini kullandı.
'95 BİN TL BORCA GİRDİM'
Muhtar Reşat Avlar, şöyle devam etti:
"Ekonomik anlamda para yardımı yapılmadı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanına 4 sefer gittim, haber gönderdi gelsin diye, 40 bin TL para göndereceğim dedi. Kimse para vermedi bana. Burası bize 95 bin liraya mal oldu. Bunların hepsini halktan topladık. Borcumuz kalmadı ama yalnız ben borçlandım. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Devlet dairelerinden kimse bize sahip çıkmadı. Paramız bu kadardı, bu kadarını yaptırdık. Devlet daha iyisini isterse, yıksın bu köprüyü, istediği gibi köprüsünü yaptırsın."
'HASTALANDIK, BATTANİYE İLE SUDAN GEÇTİK'
Vatandaşlar ise, "Hayvanlarımızı sattık, para verdik. Çocuklarımıza asker parası bile gönderemedik. Hastalandık, bizi battaniye ile getirdiler. Uzgur Mahalle muhtarına yardımcı olduk. Bu köprüyü yaptırdı Allah razı olsun ondan. Bize önderlik yaptı. Biz mağdur olduk. Kimse sahip çıkmadı bize. Buralara seçimden seçime geliyorlar ama İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş çok geldi" dediler.
'BÜYÜKŞEHİRE GİDİP ÇÖZÜM ÜRETEMEMİŞLER'
İlkadım Belediye Başkanı Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da, bu köprü meselesi yasal çerçevede İlkadım'ın çerçevesinde değil. Büyükşehir Belediye içerisinde. Büyükşehire gitmişler, çözüm üretememişler. Bende şunu söyledim burada köprü gerçekten ihtiyaç. Orada epey insan var. 80 bin TL'ye mal olacağını söylediler, bizde 40 bin TL yardımda bulunacağımızı söylemiştik. Gerek hukukçularla gerekse de arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu yapının alt yapı hizmeti olduğu belirterek sıkıntı yaratabileceğini belirttiler. Yardımcı olma konusudna sorunumuz yok. Sen kendi işini yaptın da bu mu kaldı gibi durumlarla karşılaşmamak için biraz rötar yaptık açıkçası. Yoksa o 40 bin TL'yi ödeyecek gücümüz var yani. Onun üstesinden gelecek güce sahibim" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.