Kılıçarslan, Mart ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nı tekstil sektörüyle yaptıklarını ve beş önemli kararı çıkarttıklarını ifade ederek, "Nisan ayındaki toplantımızda da Samsun'un mobilya sektöründeki temsilcilerini ağırlıyoruz. Toplam 16 sektörü her ay tek tek toplantılara davet ederek, sektör hakkında talep ve beklentilerine çözüm üretmeyi amaçlıyoruz."dedi.
"İŞKUR İSMİ ARTIK ÇALIŞMA VE İŞKUR"
Kurum faaliyetlerini hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçarslan, "İşkur'un ismi değiştirilerek Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü oldu. Daha önce faaliyet gösteren bölge çalışma müdürlükleri kapatılarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne bağlandı. Müdürlüğün 40 olan personel sayısı, bölge müdürlüklerinde bulunan 27 personel ve 23 İş ve Meslek Danışmanı'nın kuruma katılmasından sonra 90'a çıktı. Çalışma ve İşkur Samsun İl Müdürlüğü olarak, yeni isimle birlikte Avrupa standardı üzerinde hizmet sunabilmek için kurumu yapılandırmaya başladık. Arşivimizi su geçirmez, yanmaz ve 6 bin 800 klasör saklayabilecek duruma getirdik."diye konuştu.
"HER İŞLETMEYE BİR YÖNETİCİ ASİSTANI"
Kurumun hedeflerini ifade eden Kılıçarslan, "Hedeflerimizi başında 5 sigortalı eleman çalıştıran işletmelere staj programı kapsamında bir arge oluşturmak. Ar-Ge'yi oluşturduktan sonra kurumun yetiştirdiği kişiler işletmelerin kamu ve özel sektördeki işlerini yürütecek. Birnevi yönetici asistanı olacak. Resmi kurumlarla görüşmeleri yapıyoruz. Çalışma ve İşkur Müdürlüğü işletmelerin bünyesinde çalıştıracağı yönetici asistanlarının 6 ay boyunca ayda 540 lira para olan ücretini ödeyecek. Bu kişiler 6 ay sonunda istihdam edildiği takdirde sigorta ücretlerininin yüzde 65'inide Çalışma ve İşkur ödeyecek."dedi.
"CAMLARDA ASILI İŞ İLANI BIRAKMAYACAĞIZ"
Geçmişte İşkur'un kayıt alan ve kayıt veren bir kurum olduğunu dile getiren Kılıçarslan, "Çalışma ve İşkur Müdürlüğü şuanda en iyi hizmet veren kurumların içerisinde sağlıktan sonra ikinci kurum haline geldi. Samsun'daki hedefimiz camlarda asılı iş ilanı bırakmamak. İş ve meslek danışmanlarımızı tüm işletmeleri tek tek gezerek bilgi toplayacak. İşletmeler içinde kurumumuzun kapısından giren kimseye olmaz denilmeyecek. İşletmelerin istekleri kanunların üzerinde değil ise sorunların tamamı çözülecek. Bu toplantılarda sektörlerle ilgili bilgiler elde ederek net kararlar alacağız. Sektörde faaliyet gösteren işletmelere ve vatandaşlara yardımcı olacağız."diye konuştu.
"HEDEF 8 BİN KURSİYER"
Kılıçarslan, 2012 Çalışma İşkur'un istihdam ve kurs hefdefini açıklayarak, "2011 yılında 5 bin 320 kişiye 297 adet kurs açarak hizmet verdik. Bu kurslardan yüzde 73'ü istihdam garantili kurslar. 2011 yılında 2 bin 538 kişiyi işletmelerde istihdama sunduk. Kurumun kapısından giren vatandaşların yüzde 83'üne hizmet verdik. Toplam 33 bin kişiden 28 bin kişiye birebir hizmet sunduk. 2012 ilk üç ay faaliyetlerinde 49 adet kurs açarak bin 35 kişiye kurs verdik. Bu sayı UMEM, girişimcilik ve staj programlarıyla birlikte bin 577 kişiye ulaştı. 2012 yılındaki toplam hedefimiz ise kurslarda öğrenim görecek kişilerin sayısını yüzde 50 arttırarak 8 bine çıkarmak."dedi.
Çalışma ve İşkur Kurumu'nun 2012 yılı bütçesini değinen Kılıçarslan, "Kurumun 2012 yılı bütçesi 17 milyon TL. Fakat istersek 6 ayda bu parayı Samsun'a aktarabiliyoruz. Samsun Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü geçtiğimiz yıl iş piyasasına toplam 35 milyon TL direk ve dolaylı yoldan katkı sağladı. Kurumun bütçesinde sıkıntı yok fazla harcama yapabiliriz."diye konuştu.
haberexen
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.